V2C Gin recyclet Amsterdamse fietswrakken tot flesopeners

V2C Gin recyclet Amsterdamse fietswrakken tot flesopeners

Vorig artikel Volgend artikel

In Amsterdam worden jaarlijks 15.000 fietswrakken uit de grachten gevist. Het Amsterdamse V2C Gin heeft in samenwerking met communicatiebureau SuperHeroes aan de hand van dat gegeven een toffe ode aan de stad gebracht. Samen geven ze de verdronken fietsen een tweede leven als limited edition flesopeners.

Uit verschillende onderdelen van deze fietswrakken heeft kunstenaar en ontwerper David Kroupa flesopeners gemaakt. Hij ontwierp de handgemaakte collectie in beperkte oplage. Iedere opener is van een ander gedeelte van een fiets gemaakt en heeft het kenmerkende rode V2C-zegel meegekregen. Dit resulteert in een exclusieve en unieke set voor bartenders en ginliefhebbers.

V2C_press_photo_5
(Afbeelding: Welke onderdelen van een fiets zijn te recyclen als flesopener? - V2C Gin)

Tweede Leven

Jorgo Costellenos, medeoprichter van V2C Dutch Dry Gin, over deze speciale flesopeners: “Wanneer je in Amsterdam woont en werkt, zit je elke dag op je fiets. Dat heeft ons geïnspireerd om fietsen en onze liefde voor de Amsterdamse grachten, samen te brengen. Met de expertise van David konden we de oude fietsen veranderen in prachtige, tijdloze flesopeners. En daarnaast, hoe bijzonder is het om een fles te openen met een stuk van een verdronken fiets?”

V2C Gin

V2C is een gin merk dat is opgezet door vier vrienden die dezelfde passies deelden voor uitstekende gastvrijheid, goed eten en drinken en de liefde voor het leven. Zij creëerden V2C als drank om perfect bij deze belangrijke momenten aan te sluiten. V2C gin is gemaakt van de meest pure ingrediënten die over de hele wereld worden geoogst. ‘Make it memorable’ met V2C Dutch Dry Gin.

Redactie Eatly.nl

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies