Zo bewaar je chocolade paaseitjes die je over hebt na Pasen

Zo bewaar je chocolade paaseitjes die je over hebt na Pasen

Vorig artikel Volgend artikel

Voor iedereen die dit weekend niet op Paaspop ronddoolt, staat het Paasweekend waarschijnlijk in het teken van een goede Paasbrunch, paaseitjes zoeken en het verorberen van een grote hoeveelheid chocolade paaseieren. Kans is ook best aanwezig dat je er wat overhoudt, maar hoe bewaar je ze dan en hoe lang blijven ze goed?

Inmiddels zijn er chocolade paaseitjes in alle geuren en smaken, want het lijkt zo richting de paasdagen altijd een nationale hobby om aardig wat van dan die dingen op te knagen. Voor iedereen die net niet die ene zak met paaseieren toch nog op heeft gegeten, zijn deze tips hopelijk heel behulpzaam. Sowieso is het wel handig om te weten hoe lang je chocolade kan bewaren.

Geen houdbaarheidsdatum

Een van de belangrijkste dingen om te weten: op chocolade zit geen duidelijke houdbaarheidsdatum. Daarom houdt het Voedingscentrum voor bijvoorbeeld de melk-, pure en witte chocolade een houdbaarheid van langer dan twee maanden aan. Alleen heb je bij veel chocolade paaseitjes te maken met vulling en daar kan qua houdbaarheid de crux zitten.

Oog, neus en tong

Je ogen, neus en tong zijn ook op het gebied van deze eitjes de belangrijkste graadmeter om te beoordelen of ze nog goed zijn. Als de paaseieren er niet raar uitzien of vreemd ruiken, grote kans dat ze nog goed zijn. Je kan altijd een stukje proeven als je twijfelt, smaken ze goed dan is er niks mis met de eitjes.

In keukenkastje

Daarnaast is het belangrijk om je chocolade eitjes niet in de koelkast te bewaren. Het makkelijkste is om ze in een keukenkastje op te bergen. Bij zo’n 15 tot 18 graden blijft chocolade het lekkerst. Mochten er op een gegeven moment witte puntjes op de eitjes zichtbaar zijn, dat is ook geen probleem. Die ontstaan namelijk door temperatuurschommelingen waardoor vet naar buiten kruipt. Oftewel: bodemdrang is bij het openen van een zak chocolade eitjes niet nodig, ze zijn vrij lang houdbaar.

Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies