Yellowburgers: Pure kaasburgers die niet smelten

Yellowburgers: Pure kaasburgers die niet smelten

Vorig artikel Volgend artikel

Bij Eatly zijn we enorm van het principe: kaas=leven. Zodoende houden we alles op kaasgebied in de gaten en delen we graag wat kennis. Zoals bijvoorbeeld hoe je wijnenhet beste kan combineren met kaas. Zo zagen we een tijdje geleden de kaasburgers van Yellowburger voorbijkomen. Geen halloumi, maar gewoon gemaakt van Goudse kaas.

De kaasburgers worden gemaakt van pure kaas gemaakt naar Goudse receptuur zonder toevoegingen. Er zit geen paneerlaag omheen en toch smelt hij niet als je hem in de (grill)pan of op de barbecue bereidt. Hij is te krijgen in vier smaken: naturel, chili, tuinkruiden en geit.

Innovatief product

Nederland is van oudsher een kaasland waar op een klassieke manier met kaas omgegaan wordt. Inmiddels hebben verschillende innovaties de markt bereikt, zo kijkt niemand meer op van een zwarte kaas of een kaas met lavendel. Er is zelfs plantaardige kaas die je aan kaasliefhebbers kan voeren zonder dat ze doorhebben dat het een plantaardige variant is.

Met dat in het achterhoofd was het niet raar dat er op het gebied van kaasburgers als vleesvervangers ook stappen gezet zouden worden. Naast gepaneerde burgers, burgers van smeltkaas of halloumi was er nog niet echt een puur Nederlands product dat niet smelt.

Koolhydraatarm

Naast dat vegetariërs en flexitariërs een goed alternatief hebben door deze kaasburgers is het ook nog eens interessant voor mensen die een koolhydraatarm eetpatroon hebben want het is een goede bron van eiwitten. De kaasburger is 70gr en per 100gr bevatten de varianten (op geit na) 299kcal waarvan 23gr vet, 20gr eiwit en maar 3gr koolhydraten (waarvan 1gr suiker).

Smaken

Wij zijn natuurlijk met de kaasburgers gaan experimenteren en wij vinden het echt wel een vondst. Het handige aan de Yellowburgers is dat je ze op allerlei manieren kan gebruiken. Als je een salade maakt kun je ze als een soort croutons gebruiken of als extra smaakmaker. Bouw je een hamburger dan kun je een Yellowburger halveren en in plaats van cheddar toevoegen.

Maar je kan de gehalveerde burger ook als ‘broodje’ gebruiken en allerlei groenten ertussen doen. Door de vier verschillende soorten die ieder een andere smaaksensatie teweegbrengen kun je ook daar enorm mee variëren. Zeker de geit-variant is zoals geitenkaas hoort te zijn, alleen dan in een stevig (krokant) jasje!

Redactie Eatly

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies