VISwijzer opgenomen in nieuw EKO/Green Key-keurmerk

VISwijzer opgenomen in nieuw EKO/Green Key-keurmerk

Vorig artikel Volgend artikel

De VISwijzer is opgenomen in het nieuwe EKO/Green Key keurmerk voor horecaondernemingen. Het nieuwe keurmerk is tot stand gekomen doordat Green Key en Stichting EKO-keurmerk de handen ineen hebben geslagen om tot een gecombineerd keurmerk te komen.

Het eerste keurmerk werd onlangs in Eindhoven uitgereikt aan Gasterij Wasven tijdens een horeca-netwerklunch. Daar was de Good Fish Foundation ook aanwezig om een presentatie te geven over het gebruik van de VISwijzer. Deelnemers aan de lunch leerden op deze manier meer over het maken van een juiste viskeuze.

Juiste viskeuze

Bij het maken van een goede viskeuze spelen verschillende factoren een rol. Zo is het van belang om te kijken naar de herkomst van de vis en welke vangst- of kweektechniek gebruikt is. Dat moet namelijk op de verpakking van de vis vermeld staan. Met die informatie is op de website goedevis.nl of via de VISwijzer-app te kijken hoe de vis scoort.

Samenkomen visies

Door de creatie van het samengevoegde label komen verschillende visies bij elkaar. Stichting EKO-Keurmerk richt zich bijvoorbeeld voornamelijk op duurzame producten, terwijl Green Key de focus heeft op duurzame bedrijfsvoering en het milieu. Met behulp van de VISwijzer moeten horecaondernemers een menukaart hanteren zonder vissoorten die ‘rood’ scoren. Een win-win voor alle partijen.

Redactie Eatly

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies