De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.
Ook restaurantketen eazie pakt de Nationale Week zonder Vlees aan om nieuws over het vega-aanbod te delen. Vanaf deze week heeft de keten vegetarische kipstukjes toegevoegd aan het assortiment. Daarmee biedt eazie haar gasten een extra vegetarische variatiemogelijkheden.
Zelf rept eazie dat er nu 8,5 miljoen mogelijke optie bij zijn gekomen, maar dat is vooral theoretisch gekeken. In de praktijk is het vooral zo dat er een extra vegetarische optie bij is gekomen. Bij eazie stelt 80% van de gasten een gerecht samen uit de variatiemogelijkheden: vegetarische kip, omelet, tofu, zeventien verschillende groenten, zes vegetarische sauzen (waarvan vijf vegan), zeven soorten quinoa, rijst, noedels en zeven verschillende toppings.
Extra optie
Mede-eigenaar van eazie, Shunli Huang, zegt hier over: “Iedereen kan bij eazie terecht voor een lekkere gezonde maaltijd. Ook voor vegetariërs en veganisten hadden wij al een breed assortiment. Maar we wilden graag iets toevoegen waardoor het voor mensen die normaal tijdens het uit eten gaan kiezen voor vlees een kleinere stap is om vegetarisch te gaan eten. Wat we niet hadden verwacht, was dat onze vegetarische kip zo erg lijkt op echte kip dat vegetariërs deze tijdens de eerste proeverij niet durfden te eten! Toen wisten wij dat we het juiste product hadden gevonden.”
Nationale Week zonder Vlees
De restaurantketen ondersteunt de boodschap van de Nationale Week zonder Vlees en haar Vegetarische Restaurantweek. Om zelf een duit in het zakje te doen en zo op een laagdrempelige manier vegetarische gerechten beschikbaar te maken voor een breed publiek heeft eazie een seizoensspecial geïntroduceerd. Die is gemaakt met vegetarische kip, 260 gram groenten en tikka masala saus en kost 7 euro.