Plantaardig innovatief product Pulled Oats is ideale vleesvervanger

Plantaardig innovatief product Pulled Oats is ideale vleesvervanger

Vorig artikel Volgend artikel

Tijdens de afgelopen Horecava kwamen de Pulled Oats van Gold&Green als meest innovatieve product uit de bus. Een nieuw plantaardig alternatief voor vlees gemaakt van haver, tuinbonen en erwten. Ze zitten vol eiwitten en zijn in een handomdraai klaar te maken.

De jury op de Horecava typeerde Pulled Oats als: “Deze winnaar heeft de jury keer op keer verrast. Het laat zien dat het een kwalitatief hoogwaardig ontwikkeld product die een unieke smaakervaring creëert. Bijzonder is dat dit volwaardige plantaardige vleesalternatief bestaat uit alleen maar natuurlijke ingrediënten.

Het product is eenvoudig toepasbaar. Een echte duurzame innovatie en daarom een terechte winnaar in de categorie Food & Beverage en Overall Winnaar van de Horecava Innovation Award 2020.”

Plantaardig eiwit

Gold&Green heeft bewust gezocht naar een perfect eiwit voor de Pulled Oats om ervoor te zorgen dat het niet alleen voedzaam is maar vooral ook lekker en makkelijk om mee te koken. Zodoende zitten in Pulled Oats meer eiwitten dan in kip en zitten ze vol met vezels en mineralen zonder dat er kunstmatige ingrediënten, toevoegingen of conserveringsmiddelen aan toe zijn gevoegd.

Structuur

Om precies te zijn, worden de Pulled Oats gemaakt met: haver, tuinbonen, erwten, water, olie en zout. Gold&Green is een Fins bedrijf dus de ingrediënten worden om de ecologische voetafdruk klein te houden overwegend uit Scandinavië gehaald. Om ze te maken worden alle ingrediënten gekneed, gerold en verhit. Op deze manier wordt de haver op het einde van dit proces uit elkaar getrokken. Samen met de tuinbonen en erwten krijg je een eindproduct dat sterk lijkt op rul gehakt.

Dat geeft ze ook een lekker sappige structuur met een goede bite. Ze zijn ook niet echt meer te vergelijken met havermout juist door de structuur. Zodoende zijn ze in gerechten eigenlijk op eenzelfde manier te gebruiken als bijvoorbeeld gehakt. De naturel-variant neemt de smaak van de andere ingrediënten goed op zodat het een fijne vleesvervanger en toevoeging is aan veel gerechten.

Wes van Geneijgen

Wes is editor-in-chief van Eatly.nl. Hij werkt als freelance journalist en copywriter. Is wakker te maken voor: goed eten&drinken of een toffe trip. Mail:...

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies