De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.
Het kan jullie niet ontgaan zijn, het is de Nationale Week zonder Vlees. Zoals we dagelijks hier laten zien spelen ondernemers en bedrijven daar op in. Een van de meest gedurfde stappen komt van Magioni Pizza. Daar worden de pizza vleesloos en bodems voortaan van restgroenten gemaakt.
Inmiddels is het bedrijf van oprichtster Manon van Essen in negen landen actief en worden er meer an 13.000 pizza’s per dag gemaakt. In een stap om verantwoordelijker te ondernemen gaat het bedrijf achter de groentebodems voor pizza’s over op 100% vegetarisch zijn én de pizzabodems worden vanaf nu alleen nog maar gemaakt van groentebodems.
Verantwoordelijkheid
De pizza’s met een bloemkoolbodem worden nu al voor een belangrijk deel gemaakt van bloemkoolstronken, eigenlijk op zich al een restproduct. Dat gaat het bedrijf doorvoeren voor alle andere pizzabodems.
Het zijn moedige stappen van Magioni als je bijvoorbeeld bekijkt dat ongeveer 86% van de pizza’s een topping hebben met vlees. Van Essen over deze stap: “Met het schrappen van vlees maken we een duidelijk statement. Alleen al met deze stap redden besparen we op een jaar tijd zo’n 3300 koeien.”