
Nieuwe plantaardige reep voor Tony’s Chocolonely en 10e editie van Tony’s Fair
De klok is er bijna op gelijk te zetten: chocomerk Tony’s Chocolonely brengt ieder jaar een paar keer speciale repen uit. De nieuwste reep is een plantaardige reep: 51% puur, gevuld met knapperige stukjes hazelnoot en gemaakt met een mix van hazelnoot- en amandelpasta. Daarnaast vindt op 8 juni in de Westergas in Amsterdam de 10e editie van Tony’s Fair plaats.
Inmiddels zijn alle pure repen van Tony’s volledig vegan. Om dit voor iedereen wat duidelijker te maken is er een groen blaadje toegevoegd aan het smaaklint. Zo moeten de vier plantaardige repen: puur 70%, puur amandel zeezout, puur chocokoek citroenkaramel en de nieuwe 51% puur hazelnoot makkelijk in het schap te spotten zijn.
Melk vervangen
Tony’s doet er alles aan om steeds meer pure repen in het schap te krijgen. Door repen zonder melk toe te voegen, werkt het bedrijf aan zijn missie om de ecologische voetafdruk te verkleinen. Om de nieuwe pure reep t maken zijn 130 stuks cacaobonen nodig. Ook aan de misstanden die op dat gebied nog altijd plaatsvinden probeert het bedrijf nog altijd iets te doen.
Tony’s Fair
Op 8 juni wordt de 10e editie van de Tony’s Fair gehouden in de Gashouder in Amsterdam. Daar wordt onder meer de nieuwe visie van de nieuwe CEO Douglas Lamont onthuld. Het thema dit jaar is ‘Let’s take off’ en op de fair vind je allerlei sprekers, experts en artiesten met acts, optredens spellen en activiteiten en natuurlijk veel chocolade.
De nieuwe smaak is daar natuurlijk ook te vinden en vanaf nu onder meer in de supermarkten en via de webshop.

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl