Nairn’s lanceert vijf nieuwe glutenvrije producten

Nairn’s lanceert vijf nieuwe glutenvrije producten

Vorig artikel Volgend artikel

Het Schotse biscuitmerk Nairn’s lanceert vijf nieuwe glutenvrije producten voor de liefhebbers van haver en voor zij die geen gluten mogen eten. De vijf nieuwe producten zijn: crackers met zwarte peper of Engelse kaas, flatbreads met rozemarijn en zeezout of gekarameliseerde ui en voor de zoetekauwen zijn er vanaf nu ook choc-chip haverbiscuits.

Haver heeft als grootste voordeel dat het geen gluten bevat, daarom is de eersteklas Schotse haver ook het hoofdbestanddeel van de producten van Nairn’s. Daarnaast zit haver vol eiwitten, vezels, vitamine B1 en B6, mineralen en antioxidanten. Door de Schotse zomers met genoeg zonuren groeit de goudkleurige haver traag waardoor hij een volle smaak krijgt. Daar kwamen de oprichters van Nairn’s in 1896 al achter toen ze begonnen met het maken van de traditionele ronde crackers: oatcakes.

Dorpsbakkerij

In 1896 openden John en Sarah Nairn in het Schotse Strathaven hun dorpsbakkerij. Het is een succes maar in 1935 vliegt de bakkerij in brand en kiest men om te verhuizen naar Edinburgh. De manier van produceren blijft daar het zelfde: zo min mogelijk bewerkte producten maken van Schotse haver die natuurlijk en voedzaam zijn. Veel van de producten waren al (onbewust) glutenvrij maar sinds de opening van de glutenvrije fabriek in 2016 zijn alle producten dat.

Nieuwe producten

Zoals hierboven te zien is, kun je alle kanten op met de producten. De crackers zijn klein en rond en kun je gebruiken in een salade, dipsaus of een goede kom soep. De flatbreads zijn wat groter en zijn ideaal als ondergrond voor je favoriete dip of zelfs als vervanger van een boterham. De biscuits zijn eigenlijk gewoon te gebruiken zoals je met een koekje zou doen, dus bij de koffie of thee.

De nieuwe producten van Nairn’s zijn bij Albert Heijn te koop.

Redactie Eatly.nl

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies