Low Food start eerste gastronomische lab van Nederland

Low Food start eerste gastronomische lab van Nederland

Vorig artikel Volgend artikel

In Almere is het Low Food Lab gelanceerd. Dit open source-platform is een initiatief van de Low Food beweging, opgericht door Joris Bijdendijk, Samuel Levie en Joris Lohman, met als doel om te onderzoeken hoe de gastronomie oplossingen kan bieden voor maatschappelijke uitdagingen in het voedselsysteem.

In het Low Food Lab wordt de komende jaren door chefs, boeren, voedselproducenten en wetenschappers gezocht naar het potentieel van nieuwe, vergeten, nog niet onderzochte, ondergewaardeerde producten in Nederland. Low Food Lab wordt mede mogelijk gemaakt door Flevo Campus en krijgt in 2022 een fysieke plek op de Floriade in Almere.

Veranderende voedselcultuur

Op vrijdag 29 november zijn bij de Stadsboerderij in Almere de eerste ideeën voor het meerjarige programma gepresenteerd. Low Food geloofd dat de gastronomie een belangrijke rol te vervullen heeft in de veranderende voedselcultuur. Want op dit moment zijn twee van de grootste thema’s in de voedsel- en landbouwindustrie: voedselzekerheid en duurzaamheid.

Het doel van Low Food is om de Nederlandse gastronomie wereldwijd op de kaart te zetten. Daarbij ligt de focus op om de Nederlandse eetcultuur toonaangevend en vooruitstrevend te laten zijn op het gebied van duurzaamheid en inclusie. Het Low Food Lab gaat vooralsnog van start voor de periode 2020-2022 en krijgt een fysieke plek tijdens Floriade, de wereldtuinbouwtentoonstelling die in 2022 in Almere plaatsvindt.

Redactie Eatly

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies