In vier stappen tover je watermeloen om tot vegan sushi

In vier stappen tover je watermeloen om tot vegan sushi

Vorig artikel Volgend artikel

Hoewel we zelf met Eatly enorm aan het experimenteren zijn met Reels, blijft TikTok toch een bron van foodhacks. Zo ook nu. De Australische foodblogger Eva Friedl heeft een TikTok geüpload waarin ze in vier stappen van een watermeloen vegan tonijn maakt. En ja, we weten dat de foto bij dit artikel gravad lax is! De honger won!

Friedl laat in het filmpje zien hoe je met maar vijf ingrediënten in vier simpele stappen een watermeloen omtovert tot vegan sushi. Nou is zij niet de eerste die dit doet, maar wel de eerste die laat zien hoe makkelijk je het maakt. En wat misschien nog wel de beste grap is, heel veel mensen kunnen deze plantaardige tonijn beter waarderen dan the real deal. Dát maakt het natuurlijk extra interessant.

Vijf ingrediënten

Het draait natuurlijk om de vijf ingrediënten: watermeloen, sojasaus, getoaste sesamolie, sesamzaadjes en geraspte gember. Waar je misschien zou denken dat er ook iets van olijfolie gebruikt zou worden, is dat niet het geval. Juist de sesamolie zorgt ervoor dat de watermeloen qua smaak op tonijn lijkt. De marinade die op deze manier maakt, werkt ook bijzonder goed als dressing van een poké bowl.

Vegan tonijn in vier stappen

In detail

Het filmpje laat eigenlijk alle stappen duidelijk zien, dit is wat je precies moet doen. Je snijdt de watermeloen in rechthoeken die je qua formaat doen denken aan sashimi. Voor de marinade meng je 60ml sojasaus met twee eetlepels sesamzaadjes, een eetlepel sesamolie en een kwart theelepel geraspte gember. Daar leg je de stukjes watermeloen minimaal vier uur in. Een nachtje marineren kan ook, let dan wel op dat het niet te zout wordt en voeg wat water aan de marinade toe.

Als de watermeloen gemarineerd is, kook je de stukjes ongeveer 10 minuten in een pan om ze zacht te krijgen. Al het vocht in de pan kun je rustig in een kommetje doen en gebruiken als dressing voor een salade of poké bowl. Om de volledige tonijn-ervaring te creëren haal je de gekookte watermeloen even door de sesamzaadjes.

Wes van Geneijgen

Wes is editor-in-chief van Eatly.nl. Hij werkt als freelance journalist en copywriter. Is wakker te maken voor: goed eten&drinken of een toffe trip. Mail:...

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies