De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.
Fairtraide Original bracht begin 2019 de smaken van het Midden-Oosten met zes kruidenpasta’s naar de Nederlandse keukentafels. Zo werd het maken van Groente Couscous, Libanese Geroosterde Bloemkool of Tunesische Shakshuka ineens een stuk authentieker en makkelijker. Aan deze productlijn is sinds deze maand een kruidenpasta voor kebab toegevoegd.
Heel veel Nederlanders zijn opgegroeid met het eten van een broodje kebab na het stappen. En door de kapsalon heeft kebab een nóg betere status gekregen. Dat heeft ontegenzeglijk te maken met de smaak en de bereidingswijze. Wil je een goede kebab krijgen, dan zijn de Baharat-specerijen het belangrijkste.
Oude Arabische kruidenmix
Baharat betekent in het Arabisch ‘kruid’ of ‘specerij’, dus eigenlijk is het qua naam dubbelop. Standaard is de basis van de kruidenmix paprikapoeder, komijn en kaneel. Maar iedere regio, en zelfs per familie, heeft verschillende verhoudingen van het mengsel en er worden ook andere ingrediënten aan toegevoegd.
De kruidenpasta kebab van Fairtrade Original heeft deze kruiden ook in de mix en daar zijn wat andere ingrediënten aan toegevoegd zodat je van kip tot jackfruit smaakvolle kebab maakt.
Marokkaanse boeren
De kruiden en specerijen voor de
kruidenpasta’s worden in Marokko geproduceerd en verpakt. Ze worden
zonder kunstmatige toevoegingen en uitsluitend met plantaardige
ingrediënten gemaakt. Het bedrijf werkt met lokale partners aan een
eerlijke handelsketen. Met als doel om kruiden- en groenteboeren in
noordwesten van het land die horen bij de coöperatie Fermes bio Sehoul
een betere toekomst te bieden.
Oesterzwam-kebab
Eind vorig jaar heb ik al eens geschreven over hoe enthousiast ik werd van oesterzwammen en wat je er allemaal mee kan bereiden. Ter introductie van de nieuwe kruidenpasta hield Fairtrade Original een kookworkshop met Nadia Zerouali. Daarin laat ze zien dat je een enorm lekkere vegetarische kebab kan maken met oesterzwammen. Benieuwd? De kookworkshop is hier beneden te bekijken en het volledige recept (+boodschappenlijstje) vind je hier.
Verder lezen over Koken
Food27.11.2025
Deze ongefilterde olijfolie verandert alles in je keuken
Lifestyle26.11.2025
Inspiratie nodig? Dit zijn dé keukentrends voor liefhebbers van rust en warmte
Food17.09.2025
De kracht van samen koken tijdens de Week tegen Eenzaamheid
Lifestyle19.05.2025
Een keuken waarin je wilt blijven koken (én eten): zo ontwerp je het zelf
Tipt08.01.2025
Een Italiaanse avond of een verfijnde sushi-experience? Een kok aan huis stemt alles af op jouw voorkeuren
Lifestyle19.12.2024
5 tips om je keuken voor weinig geld een nieuwe look te geven
Proeft04.12.2024
HelloFresh kerstbox tegen kerststress: we probeerden het uit
Gadgets15.11.2024
HexClad-pannen zorgen voor een revolutie in de keuken
Verder lezen over Plantaardig
Gezond04.11.2025
Nieuw product voor een stralende huid: The Skin Code van Juve Naturals
Nieuws29.10.2025
BenBits brengt eerste plasticvrije kauwgom op de markt
Food16.04.2024
Veel Nederlandse eettradities hoeven helemaal niet te veranderen
Food06.06.2023
Hands Off komt met een primeur en lanceert plantaardige chocolate chip cookies
Food05.06.2023
Samenwerking Poké Perfect en Neni levert The Famous Falafel bowl op
Food23.03.2023
Fairtrade Original voegt nieuwe Indonesische kruidenpasta’s toe aan assortiment
Nieuws09.03.2023
Internationale primeur voor Nederland: Heinz introduceert vleesvervangers
Nieuws27.02.2023