De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.
Fairtraide Original bracht begin 2019 de smaken van het Midden-Oosten met zes kruidenpasta’s naar de Nederlandse keukentafels. Zo werd het maken van Groente Couscous, Libanese Geroosterde Bloemkool of Tunesische Shakshuka ineens een stuk authentieker en makkelijker. Aan deze productlijn is sinds deze maand een kruidenpasta voor kebab toegevoegd.
Heel veel Nederlanders zijn opgegroeid met het eten van een broodje kebab na het stappen. En door de kapsalon heeft kebab een nóg betere status gekregen. Dat heeft ontegenzeglijk te maken met de smaak en de bereidingswijze. Wil je een goede kebab krijgen, dan zijn de Baharat-specerijen het belangrijkste.
Oude Arabische kruidenmix
Baharat betekent in het Arabisch ‘kruid’ of ‘specerij’, dus eigenlijk is het qua naam dubbelop. Standaard is de basis van de kruidenmix paprikapoeder, komijn en kaneel. Maar iedere regio, en zelfs per familie, heeft verschillende verhoudingen van het mengsel en er worden ook andere ingrediënten aan toegevoegd.
De kruidenpasta kebab van Fairtrade Original heeft deze kruiden ook in de mix en daar zijn wat andere ingrediënten aan toegevoegd zodat je van kip tot jackfruit smaakvolle kebab maakt.
Marokkaanse boeren
De kruiden en specerijen voor de
kruidenpasta’s worden in Marokko geproduceerd en verpakt. Ze worden
zonder kunstmatige toevoegingen en uitsluitend met plantaardige
ingrediënten gemaakt. Het bedrijf werkt met lokale partners aan een
eerlijke handelsketen. Met als doel om kruiden- en groenteboeren in
noordwesten van het land die horen bij de coöperatie Fermes bio Sehoul
een betere toekomst te bieden.
Oesterzwam-kebab
Eind vorig jaar heb ik al eens geschreven over hoe enthousiast ik werd van oesterzwammen en wat je er allemaal mee kan bereiden. Ter introductie van de nieuwe kruidenpasta hield Fairtrade Original een kookworkshop met Nadia Zerouali. Daarin laat ze zien dat je een enorm lekkere vegetarische kebab kan maken met oesterzwammen. Benieuwd? De kookworkshop is hier beneden te bekijken en het volledige recept (+boodschappenlijstje) vind je hier.
Verder lezen over Koken
Food01.10.2024
Met deze nieuwe vleesvervanger kom je eerder aan je eiwitten
Gadgets31.08.2024
Smeg komt met compacte oven in plaats van je airfryer
Gezond21.08.2024
Niet elke fles olijfolie is ook echt olijfolie: al staat dat er wel op
Een complexe wereldRecepten01.05.2024
Over Graan van Hier en ambachtelijke appeltaart
Recepten06.03.2024
AI in de keuken: koken met ChatGPT
Gezond14.11.2023
Onderzoek naar ons eetgedrag: nieuwe week begint gezond en eindigt met pizza of frituur
Recepten13.11.2023
Heerlijke kleine gerechtjes voor het kerstdiner
Food25.05.2023
Ajam Setan van culinair duo ‘Vrouw met de Baard’ exclusief verkrijgbaar bij Crisp
Verder lezen over Plantaardig
Food16.04.2024
Veel Nederlandse eettradities hoeven helemaal niet te veranderen
Food06.06.2023
Hands Off komt met een primeur en lanceert plantaardige chocolate chip cookies
Food05.06.2023
Samenwerking Poké Perfect en Neni levert The Famous Falafel bowl op
Food23.03.2023
Fairtrade Original voegt nieuwe Indonesische kruidenpasta’s toe aan assortiment
Nieuws09.03.2023
Internationale primeur voor Nederland: Heinz introduceert vleesvervangers
Nieuws27.02.2023
Consumentenbond: ‘Twee derde vegaburgers niet erg gezond’
Food21.02.2023
Beyond Meat brengt plantaardig chicken-style assortiment op de Nederlandse markt
Food08.02.2023