Fairtrade Original voegt kruidenpasta voor kebab toe aan Arabische productlijn

Fairtrade Original voegt kruidenpasta voor kebab toe aan Arabische productlijn

Vorig artikel Volgend artikel

Fairtraide Original bracht begin 2019 de smaken van het Midden-Oosten met zes kruidenpasta’s naar de Nederlandse keukentafels. Zo werd het maken van Groente Couscous, Libanese Geroosterde Bloemkool of Tunesische Shakshuka ineens een stuk authentieker en makkelijker. Aan deze productlijn is sinds deze maand een kruidenpasta voor kebab toegevoegd.

Heel veel Nederlanders zijn opgegroeid met het eten van een broodje kebab na het stappen. En door de kapsalon heeft kebab een nóg betere status gekregen. Dat heeft ontegenzeglijk te maken met de smaak en de bereidingswijze. Wil je een goede kebab krijgen, dan zijn de Baharat-specerijen het belangrijkste.

Oude Arabische kruidenmix

Baharat betekent in het Arabisch ‘kruid’ of ‘specerij’, dus eigenlijk is het qua naam dubbelop. Standaard is de basis van de kruidenmix paprikapoeder, komijn en kaneel. Maar iedere regio, en zelfs per familie, heeft verschillende verhoudingen van het mengsel en er worden ook andere ingrediënten aan toegevoegd.

De kruidenpasta kebab van Fairtrade Original heeft deze kruiden ook in de mix en daar zijn wat andere ingrediënten aan toegevoegd zodat je van kip tot jackfruit smaakvolle kebab maakt.

Marokkaanse boeren

De kruiden en specerijen voor de kruidenpasta’s worden in Marokko geproduceerd en verpakt. Ze worden zonder kunstmatige toevoegingen en uitsluitend met plantaardige ingrediënten gemaakt. Het bedrijf werkt met lokale partners aan een eerlijke handelsketen. Met als doel om kruiden- en groenteboeren in noordwesten van het land die horen bij de coöperatie Fermes bio Sehoul een betere toekomst te bieden.

Oesterzwam-kebab

Eind vorig jaar heb ik al eens geschreven over hoe enthousiast ik werd van oesterzwammen en wat je er allemaal mee kan bereiden. Ter introductie van de nieuwe kruidenpasta hield Fairtrade Original een kookworkshop met Nadia Zerouali. Daarin laat ze zien dat je een enorm lekkere vegetarische kebab kan maken met oesterzwammen. Benieuwd? De kookworkshop is hier beneden te bekijken en het volledige recept (+boodschappenlijstje) vind je hier.

Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies