Eerste vegan ribs ter wereld komen uit Nederland

Eerste vegan ribs ter wereld komen uit Nederland

Vorig artikel Volgend artikel

Een Nederlands foodbedrijf heeft weer een lekkere primeur te pakken. Ojah BV uit Ochten lanceert in december ‘The World’s first vegan ribs’ tijdens de Food Ingredients Europe beurs in Parijs. De volledig plantaardige spareribs worden gemaakt van de nieuw ontwikkelde textuur: Heppi.

Hoofd Productontwikkeling bij Ojah, Joeri Hollink, is ervan overtuigd dat de ’s werelds eerste vegan spareribs de allergrootste vleesliefhebber nog verleiden: “De spareribs zijn zo mals en sappig, dat vieze handen onoverkomelijk zijn. Je likt er letterlijk je vingers bij af.” Wat het allemaal nog een stuk prettiger maakt: vegan spareribs hebben natuurlijk geen botten. Vegan McRib anyone?

Heppi

De basis van de plantaardige ribs is een nieuwe eiwit-textuur die Heppi wordt genoemd. Het is een High Moisture Extrusion (HME) textuur gebaseerd op gele erwten en water. Op smaakmakers na, is er niks toegevoegd om de unieke textuur te krijgen. Daarbij bevatten de ribs weinig koolhydraten en zijn clean label. En om het helemaal een feestje te maken: de vegan ribs zijn glutenvrij.

Opschalen

Ojah verwacht dat de vraag groot gaat zijn, maar de uitrol van het product gaat gestaag. In eerste instantie wordt het product in 2020 alleen in Nederland geïntroduceerd. De komende tijd wordt de capaciteit verder verhoogd zodat vanaf de tweede helft van 2020 Heppi ook beschikbaar wordt voor klanten en partners van Ojah BV in de voedingsindustrie.

Redactie Eatly

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies