De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.
Chef Bobby Rust is de nieuwe chef-kok van Restaurant Envy in Amsterdam. Rust is met zijn getatoeëerde armen, strak gekamde haren en no bullshit attitude een intrigerende persoonlijkheid binnen de culinaire wereld. Na het koken in sterrenzaken als De Librije***, Oud Sluis*** en Bridges* doet Rust bij Envy weer wat hij zelf wil.
Net als de befaamde keuken van ’t restaurant lapt ook de nieuwe chef de regels aan zijn laars. Rust over het nieuwe hoofdstuk in zijn culinaire carrière: “Envy is natuurlijk een bekende naam in de Amsterdamse gastronomie. De no-nonsense stijl, kwalitatieve maar simpele gerechten en relaxte sfeer passen goed bij wie ik ben. Er was bij mij dus geen seconde twijfel toen ik dit voorstel kreeg en ik kijk uit naar dit nieuwe hoofdstuk.”
Kleine gerechten
Envy is geïnspireerd op de eetcultuur en delicatessenzaken van Zuid-Europa waar gasten hun eten zowel zien, ruiken als proeven. De kleine gerechten en bijzondere wijnen hebben de allure van een sterrenzaak, maar dan geserveerd in een laagdrempelige en ontspannen sfeer. Envy breekt daarom met de vastgeroeste regels van de gastronomie. Regels zijn er immers om gebroken te worden vandaar de perfecte match met Rust.
Rust
In 2013 werd Rust al gebombardeerd tot top-chef van de toekomst. De afgelopen jaren heeft hij dan ook een indrukwekkend cv opgebouwd. Hij leerde ’t vak in de keukens van Jonnie Boer (De Librije***), Sergio Herman (Oud Sluis***) en als sous-chef bij Viki Geunes (’t Zilte**). Toen hij als chef-kok aan de slag ging bij Ron Gastrobar ontving hij zijn eerste Michelinster. Daarna volgden nog Bridges* in hotel The Grand, Tante Kee en Noble Kitchen.
Afgelopen zomer trok Bobby zijn eigen plan. Hij startte zijn eigen pop-up concept en kookte gedurende 10 avonden in Vespucci en Café Czaar. Rust legt uit waarom: “In mijn pop-ups kon ik doen en laten wat ik zelf wilde – mijn stijl en mijn regels. Maar uiteindelijk wilde ik gewoon weer ergens vast in de keuken staan. En ik vond een perfecte match in Envy.”
Zijn uitgesproken, what you see is what you get menu is vanaf nu verkrijgbaar.