Food05.11.2025

Dubbel genieten: Côte d’Or en koffie is de ultieme smaakcombinatie


Sommige combinaties zijn gewoon meant to be. Zoals muziek en wijn, zon & een cocktail en natuurlijk koffie met chocolade. De intense cacaosmaak versterkt de tonen van espresso, cappuccino of zelfs een matcha latte. Ontdek hoe Côte d’Or elk koffiemoment verandert in een zintuiglijke beleving vol warmte, diepgang en puur genot.

De magie van koffie en chocolade

Koffie en chocolade hebben meer gemeen dan je denkt. Beide beginnen hun reis als bonen, zorgvuldig geroosterd tot hun aroma’s tot leven komen. Die gedeelde oorsprong zorgt voor een natuurlijke harmonie in smaak: de lichte bitterheid van koffie brengt de volle cacaonoten van chocolade naar voren, terwijl de zoetheid van cacao het scherpe randje van koffie verzacht. Het resultaat? Een smaakcombinatie waarin ze elkaar versterken!

De perfecte combinaties

Elke koffiestijl vraag om zijn eigen chocoladepartner:

  • Espresso & Côte d’Or Noir Intense: diep, karaktervol en een tikje stoer.
  • Cappuccino & Lait Noisettes: romig en nootachtig, een zachte harmonie.
  • Latte macchiato & Praliné: fluwelig, rond en haast dessertwaardig.
  • Matcha latte & melkchocolade: verrassend fris, lichtzoet en elegant.
  • Iced coffee & Bouchée: een zomerse match met een knapperige bite.

Experimenteren is natuurlijk ook altijd leuk! De gekke combinaties zijn meestal het beste, toch?

Côte d'Or geserveerd met koffie
Côte d'Or geserveerd met koffie

Wat maakt Côte d’Or uniek als koffiechocolade?

Côte d’Or is al ruim een eeuw een vaste waarde binnen de Belgische chocoladecultuur. Het merk werd in 1883 opgericht door de Brusselse chocolatier Charles Neuhaus, die werkte met cacaobonen afkomstig van de toenmalige Goudkust, het huidige Ghana. Die oorsprong leeft nog steeds voort in de naam en in de smaak: krachtig, vol en herkenbaar.

Wat Côte d’Or onderscheidt, is niet een marketingverhaal maar een consequente manier van werken. De chocolade wordt gemaakt met cacaobonen die een hoger vetgehalte hebben dan gemiddeld en daardoor een diepere, bijna kruidige smaak ontwikkelen bij het roosteren. Dat levert een volle, aardse toon op die bijzonder goed samengaat met de bitterheid en warmte van koffie. Door trouw te blijven aan dit ambacht en tegelijk open te staan voor innovatie, heeft Côte d’Or zijn eigen, tijdloze karakter behouden.

Een smaak om te delen

De kracht van chocolade en koffie zit niet alleen in de smaak, maar in het moment dat ze creëren. Deel een stukje, schenk nog wat in en ontdek hoe deze klassieker steeds weer iets nieuws brengt. Want goede smaak is er om samen van te genieten.

Of je nu een espresso drinkt met vrienden, of thuis geniet van een matcha latte, een stukje chocola maakt elk moment beter. De perfecte combinatie van traditie, smaak en intensiteit, dat is dubbel genieten.

Avatar foto
Lieke Bleij

Lieke is Junior Content Creator en houdt zich bezig met social media en het schrijven van blogs. Zit ze niet achter haar laptop, dan vind je haar waarschijnlijk op het hockeyveld.

Verder lezen over Chocolade

Tony’s Choco Experience: 20 jaar chocolade, fun en impact

De Tony’s Choco Experience in De Hallen Amsterdam viert 20 jaar Tony’s Chocolonely met een interactieve beleving vol geur, kleur en smaak. Bezoekers wandelen letterlijk door een gigantische chocoladereep, ontdekken het verhaal achter eerlijke cacao en proeven nieuwe smaken, waaronder de Everything Bar en limited editions. Het evenement is gratis en toegankelijk van 28 oktober t/m 2 november.

Nieuws29.10.2025

Tony’s Choco Experience: 20 jaar chocolade, fun en impact

Nieuws wat we zelf opeten: Aflevering 18 met Baleine-zout, zoet van Leonidas en de Pineut

Iedere week vallen (nou ja) er wel weer nieuwe producten op de mat bij de redactie van Eatly. Food & drinks van bekende, minder bekende of nieuwe merken die leuk zijn om te proeven.

Food03.12.2024

Nieuws wat we zelf opeten: Aflevering 18 met Baleine-zout, zoet van Leonidas en de Pineut

Lekker eten wat er in de film voorbij komt met Cinema Culinair

Voor mensen die er ook heel veel trek van krijgen is er Cinema Culinair: je bekijkt de film en krijgt precies op het juiste moment het gerecht geserveerd.

Hotspots25.11.2024

Lekker eten wat er in de film voorbij komt met Cinema Culinair

Kerstshoppen in Londen? Dit kerstlekkers mag je niet missen

Shoppen in Londen deze november? Of misschien in december een weekend? Vooral dit kerstlekkers is een aanrader als je naar Londen gaat.

Food16.11.2024

Kerstshoppen in Londen? Dit kerstlekkers mag je niet missen

Chocolate Makers uit Amsterdam haalt zijn chocolade met een zeilboot

De cacao van Chocolate Makers uit Amsterdam komt per boot. Zeilboot. Uit de Dominicaanse Republiek. Een bijzonder verhaal, maar hoe smaakt dat?

Food11.10.2024

Chocolate Makers uit Amsterdam haalt zijn chocolade met een zeilboot

Marmir Chocolate: luxe boetiek-chocolade van eigen bodem

Ooit gehoord van boetiek-chocolade? Wij nog niet, tot aan vandaag dan want er is een nieuw luxe chocolademerk, Marmir Chocolate. Een nieuwe 'guilty pleasure' ontwikkeld door ervaren patisseriechefs. De makers noemen het...

Food11.06.2024

Marmir Chocolate: luxe boetiek-chocolade van eigen bodem

Waarom de Spaanse oliebol-achtige snack churros heet

Je kunt ze eten met chocoladesaus, met kaneelsuiker, maar in Spanje zelf dopen ze het liever in een kopje warme chocolademelk. Churros kun je qua smaak het beste vergelijken met onze oliebol, maar qua naam en vorm zeker...

Food31.05.2024

Waarom de Spaanse oliebol-achtige snack churros heet

Koffie als toetje? Met deze tips kan het!

Kan je niet zonder een kop koffie na het eten? Maar merk je stiekem ook dat je dit wel een beetje saai begint te vinden? Maak er dan een toetje van! Alles wat je nodig hebt is jouw favoriete koffie en een flinke dosis cr...

Tipt29.05.2024

Koffie als toetje? Met deze tips kan het!