Bocca Coffee en Brandt & Levie lanceren een worst voor bij de koffie

Bocca Coffee en Brandt & Levie lanceren een worst voor bij de koffie

Vorig artikel Volgend artikel

Twee Amsterdamse bedrijven slaan de handen ineen voor een unieke samenwerking: de worstenmakers van Brandt & Levie en de koffiebranders van Bocca. Samen hebben ze een een droge worst gemaakt mét koffie voor de echt worst- en koffieliefhebbers. Het is een chorizo geworden die ’s ochtends heerlijk is bij een kop koffie en ’s avonds bij een Espresso Martini.

Met regelmaat bundelen de worstenmakers de krachten met mensen of merken die hen inspireren. Deze creatieve samenwerkingen hebben al heel wat mooie worsten opgeleverd. Zo zijn er eeder samenwerkingen geweest met: Brouwerij ’t IJ, Jonnie Boer, Joris Bijdendijk, de wereldberoemde Italiaanse slager Dario Cecchini en het Schots whiskymerk Laphroaig.

Chorizo

De samenwerking met Bocca heeft dus een chorizo opgeleverd. Door de scherpe tonen van de gemalen aleppo en sansho pepers in de worst krijg je een verrassend fris-fruitig tegenwicht met koffie. Om het nog wat spannender te maken heeft Samuel Levie onder meer een recept voor ’s ochtends gemaakt: Croissant met Koffie Chorizo & Ricotta.

Paar maanden

Het proces om tot de perfecte koffieworst te komen heeft enkele maanden van ontwikkeling gekost waarin de branders en chefs aan het experimenteren zijn geweest. Zo keken ze naar verschillende koffies op diverse manier gebrand en gemalen werden. Uiteindelijk bleek de Zuid-Ethiopische component van Bocca’s Gusto de ideale match.

Menno Simons van Bocca over de samenwerking: “Je wilt altijd het allerbeste uit de producten naar boven halen. Dat kost tijd dus die tijd hebben we genomen. Eerst was de koffie nauwelijks te herkennen en daarna weer te grof gemalen. Uiteindelijk hebben we echt een unieke smaak weten te creëren die iedereen zou moeten proeven.”

De chorizo ligt vanaf deze week in de winkel en is ook verkrijgbaar bij de Bocca Espressobar en op via de webshop van de koffiebranders en worstenmakers.

Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies