Beter dan een pantosti? Een tosti uit de airfryer

Beter dan een pantosti? Een tosti uit de airfryer

Vorig artikel Volgend artikel

Nadat er ooit een pantosti voor mijn neus is gezet, ben ik altijd de grootste voorstander geweest van de pantosti. Dat heeft er alles mee te maken dat een tosti-ijzer net iets te lomp werkt en eigenlijk je tosti een beetje plat duwt. Als je daar liefhebber van bent is dat natuurlijk geen probleem, maar na mijn eerste pantosti was ik hiervan genezen. Nu is er een volgende evolutie: een tosti uit de airfryer.

De afgelopen jaren is de airfryer door steeds meer mensen in de keuken omarmd. Misschien niet als dé vervanger van een frituurpan, maar juist als vervanger van de oven en magnetron. Dat heeft er alles mee te maken met hoé je in een airfryer allerlei producten kan garen. Je hebt namelijk de mogelijkheid om bepaalde ingrediënten perfect klaar te maken.

Krokante tosti

Een van de gerechten die je redelijk tegen perfectie aan klaarmaakt in een airfryer is de krokante tosti. Die kan namelijk perfect garen in dit keukenapparaat en daardoor krijg je een krokante buitenkant met de perfect gesmolten kaas aan de binnenkanten. Geen grap: de kaas op een tosti uit de airfryer is echt perfect gesmolten.

Airfryertosti maken

Een goede tosti bestaat uit een paar ingrediënten: je favoriete brood, ham, kaas en wat mayo. Natuurlijk kun je lekker gaan freestylen met het beleg van je tosti, maar laten we eerst even focussen op de basis. Je pakt twee boterhammen en aan de binnenkant doe je er wat boter op (dan blijft de ham en kaas plakken) en aan de buitenkant besmeer je hem met mayo.

Je belegt een van de twee boterkanten met kaas - ham - kaas en daar leg je de andere boterkant op. Dan is het een kwestie van de airfryer aanzetten op 180 °C en dan bak je hem in ongeveer 5 minuten heerlijk krokant en goudbruin. Iedere airfryer is anders, dus het kan zijn dat je tosti een paar minuutjes langer moet om dit resultaat te krijgen. Dat is even experimenteren met je eigen airfryer.

Wes van Geneijgen

Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies