Ajam Setan van culinair duo ‘Vrouw met de Baard’ exclusief verkrijgbaar bij Crisp

Ajam Setan van culinair duo ‘Vrouw met de Baard’ exclusief verkrijgbaar bij Crisp

Vorig artikel Volgend artikel

Online supermarkt Crisp heeft weer een nieuwe smaakmaker en dit keer is het culinair duo ‘Vrouw met de Baard’. Via de Crisp-app is het recept uit kookboek Jiwa van Carl & Mas voor Ajam Setan exclusief verkrijgbaar. Het is hun versie van duivelse kip met zoetzuur en kurkuma-nasi. Een mooie mix van de Moluks-Indische achtergrond samengevat in een recept.

Het culinair duo ‘De Vrouw met de Baard’ bestaat uit de Moluks-Indische Carl Lemette en de Indische Mas van Putten. Ze maken gerechten met een reisverhaal van het oosten naar het westen en wisten daar al twee kookboeken mee te vullen waarin de basis van de recepten bij hun Moluks-Indische opa’s en oma’s ligt.

Restaurant en kookboeken

Lemette was dj en eventmanager, Van Putten maakten tv-programma’s voor de NPO en werkte als chef. Ze werden verliefd en openden zo een eigen restaurant en dat leverde ook kookboeken Asian Soulfood en JIWA op. Hun idee over eten: iedere hap moet je laten verlangen naar de volgende hap.

Ajam Setan

Dat moet volgens Van Putten helemaal goed komen met de Ajam Setan: “Met dit recept maak je van een alledaags kippetje in een handomdraai een authentiek Indonesisch gerecht. Ja, het is pittig, maar je kan de hoeveelheid sambal en pepers natuurlijk aanpassen.

De mosterd zorgt dat het zoet van de ketjap en pepers in een zachte balans komen. Het is een gerecht om van te gaan houden en om liefde mee door te geven. Precies wat de gerechten van De Vrouw met de Baard kenmerken: gerechten die je hart raken.”

Boodschappentas

Net als eerdere smaakmakers hebben ze ook hun favoriete boodschappen klaargezet in de Crisp-app. Ze zeggen daarover: “We houden van goede ingrediënten die je op elk moment kunt gebruiken. Een echt lekkere pindakaas bijvoorbeeld, dat smeren we bij het ontbijt op onze boterham, terwijl we er met het avondeten een kruidige saus van maken.

Voor basisproducten als light sojasaus, mosterd, azijn en olie nemen we het liefst af van kleine makers, zodat we zeker zijn van de herkomst en kwaliteit. Want ook dat proef je terug.”

Redactie Eatly.nl

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies