Nespresso lanceert nieuwe koffiecapsules op basis van papier

Nespresso lanceert nieuwe koffiecapsules op basis van papier

Vorig artikel Volgend artikel

Nespresso heeft een opvallende stap gezet richting een groenere toekomst met de lancering van hun nieuwe thuiscomposteerbare koffiecapsules op basis van papier*. De nieuwe koffiecapsules combineren milieuvriendelijkheid met de bekende premium koffiekwaliteit van Nespresso.

Een groene oase maar dan thuis

De nieuwe koffiecapsules zijn gemaakt van 82% papier, afkomstig van papiervezels uit hout. Hierdoor zijn ze volledig thuis-composteerbaar, wat betekent dat je ze eenvoudig op je composthoop of in je composteerbak kunt gooien. Binnen zes maanden worden ze omgezet in rijke compost, perfect voor je tuin of plantenbak.

We zijn heel trots op de lancering van de nieuwe koffiecapsules op basis van papier in Nederland. Nespresso streeft voortdurend naar een circulaire en duurzamere koffie-industrie. Dankzij nieuwe innovatietechnieken hebben we vijf nieuwe koffiesoorten van hoge kwaliteit ontwikkeld, speciaal gemaakt voor deze thuiscomposteerbare capsules.
- Kika Buhrmann, CEO van Nespresso Nederland
nespresso_capsule_papier
Recyclen of composteren, de keuze is aan jou!

Na zes maanden heb je rijke, donkere compost

Het ontwikkelen van deze capsules was volgens de informatie van Nespresso geen gemakkelijke opgave. Drie jaar lang werkte het merk samen met het Nestlé Institute of Packaging Sciences om deze nieuwe duurzame capsules te creëren. Na gebruik kunnen de capsules gemengd worden met ander groente-, fruit- en tuinafval. Na ongeveer zes maanden heb je een stevige, donkere compost die je planten of moestuin voedt.

Vijf nieuwe smaken

Met de introductie van de nieuwe capsules komen ook vijf nieuwe melanges, ontwikkeld door de koffiemeesters van Nespresso. Dit assortiment bevat zowel biologische als cafeïnevrije koffie, allemaal gemaakt van Arabica- en Robusta-bonen uit het Nespresso AAA Sustainable Quality-programma. Zo is er een zachte Ispirazione Aosta Espresso (intensiteit 5) met tonen van biscuit en geel fruit, maar ook een intense Ispirazione Sicilia Espresso (intensiteit 8) met cacao en houtachtige tonen. Nieuwe tijden, nieuwe smaken.

De nieuwe melanges zijn vanaf 10 juni te proeven in de Nespresso boutiques, de verkoop start op 16 september 2024.

Recyclen of composteren?

Met de nieuwe papieren capsules biedt Nespresso een alternatief voor de bestaande aluminium capsules, die oneindig recyclebaar zijn. Beide opties hebben een vergelijkbare CO2-voetafdruk, afhankelijk van hoe ze worden verwerkt na gebruik. Het is aan jou om te kiezen welke oplossing het beste bij jouw levensstijl past: thuiscomposteren of recyclen.

Met deze nieuwe innovatie nodigt Nespresso iedere koffieliefhebber uit om deel uit te maken van hun reis naar een meer duurzamere toekomst.We zijn wel benieuwd of de bekende smaken allemaal terugkomen zonder ook maar enig smaakverschil.

(*) De capsules zijn gemaakt van 82% papierpulp en de overige 18% bestaat uit een dunne biologisch afbreekbare voering gemaakt van biopolymeer dat functioneert als een zuurstof beschermende barrière.

Nespresso_statement
Het statement van Nespresso, wat kies jij? Ik denk dat we voor de papieren cups gaan
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade....