Meer alcoholvrij- en speciaalbier gedronken in 2019

Meer alcoholvrij- en speciaalbier gedronken in 2019

Vorig artikel Volgend artikel

De afgelopen periode hebben we al eens gekeken naar de veranderende Nederlandse biermarkt waar de focus van producenten en consumenten wordt verlegd. Die eerste investeren flink in de productie van alcoholvrij bier. En die tweede drinkt voor het tiende jaar op rij meer speciaal- en alcoholvrij bier.

We drinken nog altijd het meeste pils, dat blijft de grootste biercategorie. Net als de gehele biermarkt bleef die categorie stabiel ten opzichte van 2018. Wat uit het onderzoek wel blijkt is dat consumenten steeds meer variëren in hun bierkeuze. Speciaalbier is in vele smaken verkrijgbaar en juist in de horeca kiezen ze steeds vaker voor alcoholvrij bier. Dat blijkt uit de bierconsumptiecijfers 2019 uit het jaarverslag van Nederlandse Brouwers.

24 miljoen hectoliter

In Nederland wordt in totaal 24 miljoen hectoliter bier gebrouwen. De helft hiervan wordt geëxporteerd de andere helft wordt logischerwijs in Nederland verkocht. Kijkend naar het bier dat in Nederland wordt gedronken, dan wordt dat voor 85% allemaal in Nederland gebrouwen.

Meer variatie

Voor iedereen die Eatly volgt of het boek Bierwijzer heeft gelezen, is het totaal geen verrassing meer. Consumenten drinken meer speciaalbier in cijfers over 2019 gaat het om een groei van 3,6%. Ook alcoholvrij bier wordt meer gedronken, ten opzichte van 2018 zelfs 6,5% meer. Van al het verkochte bier is 5% alcoholvrij. In de horeca was de stijging ten opzichte van 2018 zelfs 24%.

De volledige infographic van Nederlandse Brouwers.

Redactie Eatly

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies