Martini lanceert samen met chef Sergio Herman ready-to-serve cocktail Spritzante

Martini lanceert samen met chef Sergio Herman ready-to-serve cocktail Spritzante

Vorig artikel Volgend artikel

Martini heeft onlangs een nieuwe ready-to-serve cocktail onthuld: Martini Spritzante. Deze cocktail in een fles is voortgevloeid uit een unieke samenwerking met chef-kok en liefhebber van de Italiaanse keuken Sergio Herman. Het is een ode aan de Italiaanse levensstijl waar lekker eten en drinken met familie en vrienden de boventoon voeren.

De cocktail in een fles, Spritzante, heeft de frisse smaken van grapefruit, basilicum met een vleugje vanille. Samen met master blender van Martini, Beppe Musso, is Herman tijdens een reis naar Pessione, het hart van Martini in Italië, tot deze combinatie gekomen. Dat geeft de Spritzante een gebalanceerde smaak met een subtiele bittere toets. En maakt het een smakelijk aperitief voor bij heerlijke hapjes.

Italiaanse flair

Herman is zeer verheugd met deze bijzondere samenwerking. Hij zegt erover: “Italië zit diep in mijn hart verankerd sinds ik drie jaar geleden aan de voorbereidingen van mijn nieuwste zaak Le Pristine begon. De combinatie van mijn Zeeuwse roots met de Italiaanse flair werd onmiddellijk door onze gasten omarmt.

Toen de kans voorbijkwam om samen te werken met één van Italië’s meest iconische merken moest ik geen twee keer nadenken. Samen met de master blender van Martini heb ik mijn Spritzante ontwikkeld. Dat ik hiermee een bijdrage aan het rijke oeuvre van dit topmerk heb mogen leveren maakt me enorm trots.”

Aperitief

Volgens Regionaal President van Bacardi (de eigenaar van Martini), Francis Debeuckelaere, is het gelukt om het ideale aperitief voor de feestdagen te creëren. Vol enthousiasme steekt hij van wal: “Het is de perfecte samenwerking. Martini creëert de ultieme aperitivo-momenten en Sergio creëert ongelooflijke smaakcombinaties met de beste en fijnste ingrediënten. We wisten dat het samenbrengen van Martini en Sergio iets bijzonders zou opleveren en Martini Spritzante is precies dat – een fantastisch aperitief voor het feestseizoen.”

Perfect serve

Bij voorkeur wordt Martini Spritzante uitgeschonken in een wijnglas gevuld met ijs. Na het inschenken van de Spritzante kun je het glas garneren met een partje grapefruit en een blaadje basilicum. Natuurlijk is de cocktail nu al te proberen bij Le Prestine in Antwerpen en vanaf eind oktober is hij in gelimiteerde oplage te koop bij de supermarkten van Jumbo.

Redactie Eatly.nl

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies