Marco Pierre White brengt eigen Mr. White’s London Dry Gin op de (Britse) markt

Marco Pierre White brengt eigen Mr. White’s London Dry Gin op de (Britse) markt

Vorig artikel Volgend artikel

Als culinaire godfather Marco Pierre White iets nieuws onderneemt, dan spitsen veel mensen de oren. En zijn nieuwe project klinkt al gelijk enorm MPW, hij heeft namelijk een gin ontwikkeld: Mr. White’s London Dry Gin. Waarvan hij zelf zonder schroom zegt: “Enjoy the gin, it’s deliciously good.”

Het is sowieso fijn om te zien dat er meer informatie over de gin te vinden is, dan over de biopic over zijn leven met Russell Crowe in de hoofdrol. Want daar is na de aankondiging vrij weinig nieuwe info over vrijgegeven en op aanvullende vragen van ondergetekende is vooralsnog geen antwoord op gekomen.

Distilleren

Genoeg over de biopic, terug naar de gin. Volgens de overleving heeft Marco altijd een voorliefde voor gin gehad. De geur van jeneverbes doet hem altijd terugdenken aan de tijd dat hij naar Harveys in Londen reisde. Hij wilde deze periode als inspiratie gebruiken om nieuwe recepten te ontwikkelen door iets nieuws te leren en dat werd dus distilleren.

Marco Pierre White staat natuurlijk bekend om zijn manier van koken waarbij hij eenvoudige ingrediënten tot in de perfectie weet te bereiden. Met die ambitie heeft hij zich ook op de distillatie van gin gestort en na het leren van het ambacht had hij al gelijk een typische observatie. In zijn ogen kent de basis voor een goede saus dezelfde principes als die van een geweldige, kwalitatieve sterke drank.

Mr. White’s Gin

Samen met meesterdistilleerder Dai Wakely van de Cygnet distilleerderij is hij nauw samen gaan werken om de perfecte smaakbalans te krijgen voor Mr. White’s Gin. Naast jeneverbes zijn onder meer handgepelde sinaasappel, citroenverbena en verse lavendel gebruikt om de gin te creëren. Zelf typeert Marco Pierre White de eerste batch als: “The recipe is focused on my mantra of keeping things simple, but doing them well. So enjoy the gin, it’s deliciously good.”

Geen garnering

Misschien wel het meest typische aan deze hele gin is de manier hoe de perfect serve wordt omschreven. Je drinkt de gin het beste in een high ball glas gevuld met ijs waar je een dubbele hoeveelheid gin in doet en er een premium tonic bijschenkt. Garnering is niet nodig, want de smaak zit al in de gin.

De pre-order voor de gin staat open via de website van de culinaire godfather en de gin wordt dan in augustus geleverd.

Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies