Bierbrouwer Grolsch maakt deze maand een bijzonder uitstapje: een Blont bier gemaakt met Nederlandse thee. Het is een samenwerking tussen de brouwer uit Enschede en LocalTea. De twee bedrijven hebben elkaar gevonden in hun duurzame missie en experimentele geest. Dat heeft gezorgd voor een Blont bier met een t(hee).
Misschien is het niet zo’n voor de hand liggende combinatie, maar toch behoren bier en thee tot de top 5 meest gedronken dranken ter wereld. Er zijn duidelijke verschillen tussen twee dranken, maar ook echt genoeg overeenkomsten. Johan Jansen, eigenaar van LocalTea: “De liefde voor thee is begonnen bij mijn opa die thee dronk uit een Grolsch beugelfles.”
Bruine beugelfles
Een bijzonder verhaal dat helemaal ging leven toen meesterbrouwer Marc Janssen en Juan Pérez Nijhuis, Brand Manager Grolsch Speciaalbier, de theemakers van LocalTea bezochten. Daar troffen ze de bruine beugelfles van opa aan op het kantoor. “Dat dit om een mooie samenwerking vroeg, was natuurlijk gelijk duidelijk!”, aldus Pérez Nijhuis.
Grolsch Blont
Het Blond bier van 7% is gebrouwen met groene thee uit Nederland. Marc Janssen is samen met de theemakers an LocalTea gaan zoeken naar de perfecte combinatie van bier en thee. Janssen zegt daarover: “We kwamen uit op een blend met Nederlandse groene thee, citroengras en gember. Hierdoor ontstaat er een fris blond bier met mooie aroma’s.”
Beperkte oplage
Grolsch Blont is vanaf deze week op tap verkrijgbaar bij Proeverij Cafés door het hele land en vanaf volgende week bij Mitra. Perez Nijhuis over de gelimiteerde oplage: “We hopen natuurlijk dat mensen zoveel mogelijk sámen gaan proeven, want dit sluit aan bij ons gezamenlijke doel: mensen inspireren om tijd te nemen voor elkaar.”

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl