Belvoir Farm lanceert drie nieuwe Botanical Soda’s

Belvoir Farm lanceert drie nieuwe Botanical Soda’s

Vorig artikel Volgend artikel

Belvoir Farm is al eerder voorbijgekomen met de Cordials die ze maken en die echt ook fantastisch zijn in cocktails. Net als andere producenten zien ze de markt voor premium soda’s, dus volwassen frisdranken en alcoholvrije alternatieven groeien. Daarom introduceert het bedrijf nu de Botanical Soda’s in de smaken: Floral Fizz, Bitter Orange Spritz en Spicy Ginger Fizz.

Voor de ontwikkeling van de premium frisdranken is samengewerkt met de Chelsea Phyisc Garden, een van de oudste botanische tuinen van Engeland. Over de samenwerking zegt een woordvoerder van Belvoir: “Samen hebben wij onderzocht hoe we de plantaardige ingrediënten op de beste manier kunnen gebruiken in de smaakvolle dranken.”

Botanische karakter

De nieuwe frisdranken zijn geïnspireerd op de natuur en hebben een bruisend botanisch karakter door de handgemaakte infusies die de gelaagdheid in smaken creëren. Ze zijn te gebruiken in de mix met alcohol maar er zijn ook verrassende mocktails mee te maken. Per 100 ml bevatten de dranken minder dan 20 calorieën en maar 4,5 gram suiker.

Drie smaken

De drie smaken Floral Fizz, Bitter Orange Spritz en Spicy Ginger Fizz hebben alle drie een geheel eigen karakter waardoor ze ieder op een ideale manier in de mix te doen zijn. Floral Fizz is een vlierbloeseminfusie die aangevuld is met geranium en hibiscus waardoor hij ideaal is als een alcoholvrij alternatief voor een gin-tonic.

Bitter Orange Spritz wordt gemaakt met Siciliaans bloedsinaasappelsap gemixt met onder meer vers geperst rabarbersap waardoor het doet denken aan de mediterrane aperitieven. Daardoor is het een ideale alcoholvrije variant van een Aperol Spritz. De Spicy Ginger Fizz gaat dan weer de wat meer pittige kant op door het vers geperst gembersap, citroensap en yuzu-sap. Door het gebruik van warme kruiden wordt het een alternatief voor de Dark & Stormy.

Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies