Roku Gin opent deze zomer een pop-up op het dakterras van Fitz's Bar

Roku Gin opent deze zomer een pop-up op het dakterras van Fitz's Bar

Vorig artikel Volgend artikel

Een van de meest fijne internationale ginmerken moet het Japanse Roku Gin wel zijn. Een gin waar de seizoenen een essentiële rol spelen bij de productie. Niet raar dat de zonnewende op 21 juni (en de langste dag van het jaar) gelijk het moment was om het eigen pop-up dakterras feestelijk te openen. Want tot eind juli vind je de Summer Garden van het ginmerk op het dakterras van Fitz’s Bar in Amsterdam.

De zes ingrediënten van Roku worden op het hoogtepunt van het seizoen geoogst. Dat gaat alles volgens de Japanse culinaire filosofie shun. Zo komen de sakurabloesem en -bladeren die worden gebruikt in de gin uit de lente, de sencha- en gyokurothee uit de zomer, de sanshō-peper uit de herfst en de schillen van de yuzu uit de winter.

Pop-up dakterras

De ingrediënten van de zomer, de sencha- en gyokurothee, staan logischerwijs in de spotlight bij de pop-upbar. Daarmee zijn drie verfrissende theecocktails gemaakt voor de lange zomerse borrels. Dat zijn de Sencha Cold Brew, Gyokuro Highball en Chai Highball en die zijn deze zomer exclusief te drinken in de Summer Garden.

Als extra wordt er per twee cocktails Japans schaafijs geserveerd: kakigōri, afgetopt met gecondenseerde melk en siroop. Kakigōri is lekker licht en luchtig en het perfecte gezelschap voor de frisse cocktails.

Zes

Wie ooit een fles Roku in de hand heeft gehad, weet wat de kenmerkende vorm van de fles is. Het getal zes is de rode draad door alles bij Roku. Allereerst betekent die naam ‘zes’ in het Japans, worden er zes botanische ingrediënten gebruikt om de gin te maken. Daarmee is een heel bijzondere gin gecreëerd.

Dat zit hem ook in het productieproces van de gin. Er is een eigen meervoudig distillatieproces ontwikkeld waarmee de speciale eigenschappen van ieder ingrediënt perfect tot zijn recht laat komen. De bloesem en groene theeën zorgen voor een bloemig en zoet aroma in de neus, terwijl het smaakpalet meerdere lagen heeft.

Zo vormt een traditionele ginsmaak de basis waarna de karakteristieke Japanse ingrediënten als yuzu naar boven komen. De frisse en lichtpittige afdronk wordt veroorzaakt door de sanshō-peper


De Summer Garden van Roku Gin bij Fitz’s Bar is tot en met 31 juli te bezoeken. Ma t/m do: van 17:00 tot 00:00 uur en vr / za van 16:00 tot 01:00 uur.

Redactie Eatly.nl

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies