Koning van de gehaktbal Wim Ballieu deelt in nieuwe tv-serie zijn geheimen

Koning van de gehaktbal Wim Ballieu deelt in nieuwe tv-serie zijn geheimen

Vorig artikel Volgend artikel

Dé expert in België als het op gehaktballen aankomt is chefkok Wim Ballieu. Hij veroverde met zijn gehaktballenrestaurants Balls & Glory heel België. En vanaf vandaag deelt hij zijn geheimen in de nieuwe vijfdelige tv-serie Bal National op kookzender njam!.

In de serie gaat Ballieu in op de belangrijke vragen in het leven, zoals: Hoe maak je de allerlekkerste gehaktballen? Welk gehakt gebruik je? Moet er een vette jus bij of juist een smeuïge saus? Snappen de Italianen het wel of maken we in Nederland of België betere ballen? Hoe maak je een lekkere vega-bal?

Ballieu zijn ballen

De chefkok heeft natuurlijk allerlei soorten ballen in zijn arsenaal. Klassiekers zoals: de Boulets à la Liégeoise oftewel de Luikse ballen en gehaktballen in tomatensaus. Maar ook verrassende smaakcombinaties als: een gehaktbal met ansjovis en zwarte olijven of een kippenbal gevuld met tikka masala.

Dat zijn niet zijn enige twee experimentele ballen. Hij schotelt zijn gasten ook bijvoorbeeld een rijke winterse gehaktbal gevuld met raclettekaas en spek waar ook nog eens raclettekaas over wordt gegoten. En natuurlijik zijn meest legendarische gehaktbal: de Bal Stroganoff. Dat is een bal van varkensgehakt gevuld met tomaat en paprika.

Bal National

Zijn nieuwe programma is een ode aan de gehaktbal. In ieder van de vijf afleveringen maakt hij twee verschillende gerechten met gehaktballen in de hoofdrol. Ballieu leert je zo zijn favoriete smaken en hij laat zien hoe je een gehaktbal vult met een bijzonder smaakvolle vullingen. Het belangrijkste ingrediënt van een gehaktbal is natuurlijk het gehakt. Chef Ballieu laat je zien hoe je naast de klassieke varianten ook ballen rolt van kippen-, vis- en vegetarisch gehakt.

Vandaag (24 januari) is om 11:00 uur de eerste aflevering te zien op njam! met herhalingen om 16:00 uur en 23:00 uur. De volgende vier afleveringen worden elke zondag uitgezonden op dezelfde tijdstippen. De kookzender is via KPN te vinden op kanaal 39 en anders zijn alle afleveringen te zien via de website van de zender.

Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies