Tipt02.10.2021

Gefundenes fressen: Zeilen en zelf eten bij elkaar scharrelen in de Zeeuwse Delta


Eind oktober organiseert Fair Ferry ‘Gefundenes Fressen’. Dat is een actieve en avontuurlijke driedaagse zeilvakantie waarbij deelnemers op zoek gaan naar het eigen eten. Er worden schaaldieren gevangen, mosselen geplukt, oesters geraapt en zeewier gezocht. Het historische schip Vrijbuiter trotseert de Oosterschelde die als culinair toneel dient voor deze vakantie.

Het is niet zo dat het idee is om volledig ‘Robinson’ te gaan, er is voor het gezelschap dat meereist eten ingekocht zodat er alle tijd is om te zeilen, luieren en op het dek te genieten van de Zeeuwse Delta waarvan de Oosterschelde het kloppend hart is. Het mag dan wel een actieve vakantie zijn, maar de nadruk ligt wel op vakantie.

Grootste natuurgebied

De Vrijbuiter maakt tijdens deze drie dagen optimaal gebruik van het grootste natuurgebied van Nederland. Denk daarbij aan het schip droog te laten vallen om een zeebank te verkennen. Om de natuur niet te verstoren wordt het eten scharrelen altijd onder begeleiding gedaan. Het bij elkaar gescharrelde voedsel wordt daarna samen onder leiding van chef Wilma omgetoverd tot een kakelverse maaltijd.

Zeilen

De Vrijbuiter is een tjalk die bestuurd wordt door kapitein Wiebe. De kapitein heeft de oceaan overgevaren op vrachtschip Tres Hombres en hij is in Zeeland opgegroeid. Zodoende kent hij de Zeeuwse Delta op zijn duim en vaart hij inmiddels sinds dit jaar op de Vrijbuiter. Tijdens drie dagen leren deelnemers van hem en zijn bemanning alles over zeilen, waarbij zelf de touwtjes ook in handen worden genomen. Tijdens de reis worden er een aantal tussenstops gemaakt, maar waar en hoe lang is weersafhankelijk.

Twintig gasten

Aan boord van de vrijbuiter is er plek voor twintig gasten, verdeeld over vier tweepersoonshutten en twee zespersoonshutten. Qua andere faciliteiten zijn er twee toiletten en een douche aanwezig, het leefruim heeft een open keuken en kleine bar die ook als huiskamer dient na een lange dag zeilen.

De Vrijbuiter vaart twee keer uit voor Gesundenes Fressen, namelijk op: 22 t/m 24 oktober en 25 t/m 27 oktober. Afvaarplaats is ’t Luitje in Zierikzee en de driedaagse zeilreis kost 300 euro per persoon.

Redactie Eatly.nl

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Verder lezen over Koken

Met deze nieuwe vleesvervanger kom je eerder aan je eiwitten

Vivera introduceert Protein Bites en die komen in drie smaken. Wij hebben de Thai Protein Bites gebruikt om onze noodles te upgraden.

Food01.10.2024

Met deze nieuwe vleesvervanger kom je eerder aan je eiwitten

Smeg komt met compacte oven in plaats van je airfryer

SMEG duikt de keuken van de jaren '50 in om je te verleiden afscheid te nemen van die bolle Airfryer. Rechthoekig, multifunctioneel en vooral lekker klein.

Gadgets31.08.2024

Smeg komt met compacte oven in plaats van je airfryer

Niet elke fles olijfolie is ook echt olijfolie: al staat dat er wel op

Olijfolie, het vloeibare goud van de mediterrane keuken, staat bekend om zijn smaak en gezondheidsvoordelen. Maar achter de ogenschijnlijk eenvoudige fles schuilt een complexe wereld van productie en etikettering, waarin...

Gezond21.08.2024

Niet elke fles olijfolie is ook echt olijfolie: al staat dat er wel op

Een complexe wereld
Over Graan van Hier en ambachtelijke appeltaart

Hoeveel weten we eigenlijk van graan, vrij weinig eigenlijk buiten dat het de basis van ons dagelijks brood. Maar wat is het precies? Even een korte bijles, granen zijn simpelweg zaden van grassen, zoals tarwe, haver en...

Recepten01.05.2024

Over Graan van Hier en ambachtelijke appeltaart

AI in de keuken: koken met ChatGPT

Kunstmatige Intelligentie in de keuken. Come on, we weten toch zelf wel wat we willen koken? Daar hebben we ChatGPT toch niet voor nodig? Helemaal waar, je kunt zelfs niet koken en je avondeten bestellen via Thuisbezorgd...

Recepten06.03.2024

AI in de keuken: koken met ChatGPT

Onderzoek naar ons eetgedrag: nieuwe week begint gezond en eindigt met pizza of frituur

Als het gaat om ons avondeten, is Nederland graag goed voorbereid. Het merendeel van de Nederlanders (44%) koopt boodschappen meerdere dagen vooruit en bepaalt zelfs van tevoren wat elke dag gegeten wordt. Dit blijkt uit...

Gezond14.11.2023

Onderzoek naar ons eetgedrag: nieuwe week begint gezond en eindigt met pizza of frituur

Heerlijke kleine gerechtjes voor het kerstdiner

Kerst is dé tijd om helemaal uit te pakken: mooie cadeaus, een grote kerstboom en natuurlijk lekker eten! Het klassieke driegangendiner is natuurlijk erg leuk, maar misschien dat je zin hebt in iets nieuws. Zo kan je bi...

Recepten13.11.2023

Heerlijke kleine gerechtjes voor het kerstdiner

Ajam Setan van culinair duo ‘Vrouw met de Baard’ exclusief verkrijgbaar bij Crisp

Online supermarkt Crisp heeft weer een nieuwe smaakmaker en dit keer is het culinair duo ‘Vrouw met de Baard’. Via de Crisp-app is het recept uit kookboek Jiwa van Carl & Mas voor Ajam Setan exclusief verkrijgbaar. H...

Food25.05.2023

Ajam Setan van culinair duo ‘Vrouw met de Baard’ exclusief verkrijgbaar bij Crisp