De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.
Eind oktober organiseert Fair Ferry ‘Gefundenes Fressen’. Dat is een actieve en avontuurlijke driedaagse zeilvakantie waarbij deelnemers op zoek gaan naar het eigen eten. Er worden schaaldieren gevangen, mosselen geplukt, oesters geraapt en zeewier gezocht. Het historische schip Vrijbuiter trotseert de Oosterschelde die als culinair toneel dient voor deze vakantie.
Het is niet zo dat het idee is om volledig ‘Robinson’ te gaan, er is voor het gezelschap dat meereist eten ingekocht zodat er alle tijd is om te zeilen, luieren en op het dek te genieten van de Zeeuwse Delta waarvan de Oosterschelde het kloppend hart is. Het mag dan wel een actieve vakantie zijn, maar de nadruk ligt wel op vakantie.
Grootste natuurgebied
De Vrijbuiter maakt tijdens deze drie dagen optimaal gebruik van het grootste natuurgebied van Nederland. Denk daarbij aan het schip droog te laten vallen om een zeebank te verkennen. Om de natuur niet te verstoren wordt het eten scharrelen altijd onder begeleiding gedaan. Het bij elkaar gescharrelde voedsel wordt daarna samen onder leiding van chef Wilma omgetoverd tot een kakelverse maaltijd.
Zeilen
De Vrijbuiter is een tjalk die bestuurd wordt door kapitein Wiebe. De kapitein heeft de oceaan overgevaren op vrachtschip Tres Hombres en hij is in Zeeland opgegroeid. Zodoende kent hij de Zeeuwse Delta op zijn duim en vaart hij inmiddels sinds dit jaar op de Vrijbuiter. Tijdens drie dagen leren deelnemers van hem en zijn bemanning alles over zeilen, waarbij zelf de touwtjes ook in handen worden genomen. Tijdens de reis worden er een aantal tussenstops gemaakt, maar waar en hoe lang is weersafhankelijk.
Twintig gasten
Aan boord van de vrijbuiter is er plek voor twintig gasten, verdeeld over vier tweepersoonshutten en twee zespersoonshutten. Qua andere faciliteiten zijn er twee toiletten en een douche aanwezig, het leefruim heeft een open keuken en kleine bar die ook als huiskamer dient na een lange dag zeilen.
De Vrijbuiter vaart twee keer uit voor Gesundenes Fressen, namelijk op: 22 t/m 24 oktober en 25 t/m 27 oktober. Afvaarplaats is ’t Luitje in Zierikzee en de driedaagse zeilreis kost 300 euro per persoon.
Verder lezen over Koken
Food01.10.2024
Met deze nieuwe vleesvervanger kom je eerder aan je eiwitten
Gadgets31.08.2024
Smeg komt met compacte oven in plaats van je airfryer
Gezond21.08.2024
Niet elke fles olijfolie is ook echt olijfolie: al staat dat er wel op
Een complexe wereldRecepten01.05.2024
Over Graan van Hier en ambachtelijke appeltaart
Recepten06.03.2024
AI in de keuken: koken met ChatGPT
Gezond14.11.2023
Onderzoek naar ons eetgedrag: nieuwe week begint gezond en eindigt met pizza of frituur
Recepten13.11.2023
Heerlijke kleine gerechtjes voor het kerstdiner
Food25.05.2023