De Mooncake foodiebag viert de externe culinaire invloeden op de Nederlandse keuken

De Mooncake foodiebag viert de externe culinaire invloeden op de Nederlandse keuken

Vorig artikel Volgend artikel

Of het nou gaat om een kroket, macaroni, saté, nasi of sushi, we vinden het heel normaal deze gerechten ergens te eten of zelf te maken. Ze hebben gemeen dat we zonder invloeden van buitenaf ze niet zouden kennen en eten.

Daarom is de foodiebag van Mooncake zo fantastisch, die viert juist de culinaire buitenlandse invloeden op de Nederlandse keuken. En dat zijn er heel veel! De foodiebag van juni leer je alles over de Pakistaanse, Indiase en Surinaams-Hindoestaanse invloeden op onze keuken.

Oprichtster van Mooncake, Jonneke de Zeeuw, is een vrouw met een missie. Zo zegt ze zelf over de foodiebag: “Het is hoog tijd dat we alle inwoners van Nederland, ongeacht hun roots, gaan zien als een onlosmakelijk en gelijkwaardig onderdeel van de maatschappij. En niet als ‘die exotische ander'. Met de foodiebag probeer ik bij te dragen aan meer eenheid."

Diversiteit

De Zeeuw vult de foodiebag zorgvuldig met producten die typisch zijn voor de eetcultuur van het desbetreffende land en die wij daarom in de Nederland kennen. Daarbij schroomt ze niet om je smaakpapillen uit te dagen.

Zo zit er in juni-editie een potje met het Indiase kruid asafoetida in. De Nederlandse vertaling van het kruid is ‘Duivelsdrek’ en dat dekt de lading wel. Het meurt enorm, maar in een gerecht zoals curry doet het wonderen. In India gebruikt men dit kruid ook omdat het een positieve werking op de spijsvertering zou hebben.

Foodiebag

Een geinig potje zoals dat maakt de Mooncake foodiebag uniek. Mocht je denken dat het alleen maar ingrediënten zijn zoals asafoetida, dan heb je het mis. De tas zit boordevol producten die (her)kent en mee aan de slag wil. Denk daarbij aan: knapperige papadums, homemade korianderchutney, een pak thee om échte chai mee te maken, must have ginger & garlic paste, een blik jackfruit en nog zó veel meer.

Complete ervaring

Bij de tas krijg je natuurlijk een uitleg welke producten erin zitten, welke recepten je ermee kan maken en dat ook nog eens aan de hand van een unboxing video én kookvideo’s. Dat is nog niet alles, want er is ook een passende Spotify-playlist om tijdens het koken helemaal in de goede sfeer te komen. Om de zelfgemaakte gerechten te verorberen met wat vertier zit er ook een filmlijst bij.

Wil je meer weten en dieper op de keukens van ieder land in gaan, dan zit er ook nog een kookboekenlijst bij. Maar ook als je in Nederland eens de perfecte dosa wil proberen zit er een lijst met geheime restaurant- en winkeltips bij. Kortom; als je écht meer wil leren over en experimenteren met de culinaire buitenlandse invloeden op de Nederlandse keuken, dan doe jij jezelf een plezier met de Mooncake foodiebag!

Dosa van mungbonen
(Afbeelding: Een dosa gemaakt van mungbonen uit de foodiebag)
Redactie Eatly

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies