Zo maak je de Pog Soup uit The Mandalorian net als Bo-Katan

Zo maak je de Pog Soup uit The Mandalorian net als Bo-Katan

Vorig artikel Volgend artikel

Het gebeurt niet snel dat een recept of maaltijd uit een tv-serie of film inspireren, maar bij soms is dit wel het geval. Bij een serie als The Sopranos of - hoe cru ook- Hannibal kreeg je vaak honger bij het kijken van een aflevering. Bij The Bear is het niet anders. Maar bij een serie als The Mandalorian denk je niet gelijk aan eten, tot daar ineens de Pog Soup was.

Goed, waarschijnlijk is de situatie waarin de soep wordt gegeten een grote spoiler. Misschien geldt dat zelfs voor de naam van de aflevering, dus die probeer ik even buiten beschouwing te laten. De soep speelt een rol bij de Code van de Mandalorians en wordt met een reden genuttigd. Bo-Katan maakt ‘m voor Grogu en Mando. Zo maak je ‘m.

Pog Soup uit The Mandalorian

Het is fijn dat de officiële Star Wars website het recept deelde en dat maakte ‘m eigenlijk nog interessanter. Het is namelijk een romige, geurige soep die goed gekruid is met allerlei verse groenten.

Ingrediënten:

  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 1-1/2 eetlepels olijfolie
  • 1 in blokjes gesneden zoete ui
  • 1 wortel, in blokjes
  • 1 sjalot, in blokjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel gehakte gember
  • 1-1/2 eetlepels kerriepoeder
  • 2 theelepels kurkuma
  • 1 theelepel koriander
  • 1 theelepel zout
  • 2 kopjes groentebouillon
  • 415ml ongezoete kokosmelk

Maken:

  1. Paprika's op een roestvrijstalen bakplaat en op een vuurvaste ondergrond leggen. Gebruik een keukenbrander om de schil van de paprika's te verbranden tot ze blaren en zwart worden. Gebruik een tang om de andere kanten om te draaien en in brand te steken tot ze verkoold zijn. Doe de paprika's in een grote kom en dek af met plasticfolie. Laat 15 minuten zitten. Haal de zwartgeblakerde huiden eraf en gooi ze weg gooi. Verwijder de steeltjes en zaadlijsten, snijd de paprika in blokjes en zet opzij.
  2. Voeg in een grote pan op middelhoog vuur olijfolie, ui, wortel en sjalot toe. Kook gedurende 5 minuten tot ze zacht zijn.
  3. Roer de knoflook, gember, kerriepoeder, kurkuma, koriander en zout erdoor. Kook gedurende 1 minuut tot geur uit de pan opstijgt.
  4. Voeg de in blokjes gesneden geroosterde paprika en groentebouillon toe. Breng aan de kook en zet het vuur laag. Dek af en laat 30 minuten sudderen.
  5. Zet de pit uit en voeg de kokosmelk aan de pan toe en roer door. Gebruik een staafmixer en pureer tot een gladde massa.

(Afbeeldingen & recept ©2023 Lucasfilm Ltd. & ™ & Jenn Fujikawa)

Redactie Eatly.nl

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies