Zo maak je de perfecte luchtige carrot cake voor Koningsdag

Zo maak je de perfecte luchtige carrot cake voor Koningsdag

Vorig artikel Volgend artikel

Het is vandaag 27 april ofwel Koningsdag. Vandaag mag Willem-Alexander 54 kaarsjes uitblazen en dat wordt door hem en zijn gezin in Eindhoven gevierd. Aangezien er geen activiteiten in het land zijn, is het een ideale dag om toch bij de verjaardag van de koning stil te staan door de keuken in te duiken. Een absolute winnaar is dan altijd een heerlijke carrot cake.

Waar het eten van gebak, en vooral de oranje-tompouce, een goed gebruik is op Koningsdag, is het nu wel een goed moment om zelf aan het bakken te gaan. Want niets is lekkerder dan een zelfgemaakt verse carrot cake uit de oven. Daarom stuurde HelloFresh een heerlijk recept voor een Carrot Cake met roomkaas-glazuur.

Carrot Cake met roomkaas-glazuur

Nodig:

  • 160 gram roomboter
  • 400 gram wortel
  • 200 gram basterdsuiker
  • 4 eieren
  • 200 gram bloem
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 1,5 theelepel gemalen kaneel
  • 40 gram roomkaas
  • 100 gram poedersuiker
  • ¼ theelepel zout

Maken:

  1. Haal de boter uit de koelkast. Weeg 160 gram af, snijd de boter in blokjes en laat op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch) of 180 graden (hete lucht). Rasp de wortel grof. Bekleed een rechthoekig cakeblik met een lengte van 25 cm met bakpapier.
  2. Meng in een grote kom de roomboter, basterdsuiker en het zout met een spatel of mixer tot een romige, luchtige massa. Mix één voor één de eieren door het beslag. Spatel vervolgens voorzichtig de bloem, het bakpoeder en de kaneel erdoor. Voeg als laatste de geraspte wortel toe (maar houd een lepel wortel opzij ter garnering) en spatel door het beslag.
  3. Giet het beslag vervolgens in de cakevorm. Bak de cake 50-60 minuten in de oven. Giet het poedersuiker in een kom. Voeg lepel voor lepel de roomkaas toe en klop met een vork tot een egale massa.
  4. Controleer of de cake klaar is door er met een satéprikker in te prikken. Komt hij er schoon uit? Dan is de cake klaar. Haal hem uit de oven en laat de cake volledig afkoelen. Besmeer de bovenkant van de cake met het roomkaas-glazuur en bestrooi met de overige geraspte wortel.
Carrot Cake_
Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies