Zo bak je een makkelijke chocoladecake met een ganache van pure chocolade

Zo bak je een makkelijke chocoladecake met een ganache van pure chocolade

Vorig artikel Volgend artikel

Als het een verrassing voor je dat het vandaag Moederdag is, dan gaat er denk ik ergens iets fout. Neemt niet weg dat het ook vooral een heerlijke zondag is om beetje in de keuken aan de slag te gaan. Vandaar dat ik vandaag dit recept deel voor een héérlijke chocoladecake met een ganache van pure chocolade. Jij blij, moeders blij, iedereen blij.

Het recept komt van maaltijdboxleverancier HelloFresh. Uit recente data van het bedrijf blijkt dat in 2021 een derde van alle bestelde bakrecepten er één was met chocolade. Dat kan ermee te maken hebben dat de bakrecepten wat meer aandacht krijgen óf dat we de laatste tijd wat meer zijn gaan bakken. Hoe dan ook: chocolade is altijd een goed idee.

Chocoladecake met ganache van pure chocolade

Nodig voor 10 plakken:

  • 200 gram chocolade
  • 200 gram basterdsuiker
  • 4 eieren
  • 200 gram bloem
  • 1½ theelepel bakpoeder
  • 250 gram boter
  • ¼ theelepel zout

Maken:


  1. Weeg 200 gram boter af en snijd in blokjes. Laat de boter op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch) of 180 graden (hete lucht). Smelt de helft van de chocoladedruppels au bain-marie: breng in een kleine pan ruim water aan de kook. Schenk de chocoladedruppels in een glazen kom die groter is dan de pan. Plaats de kom op de pan en laat al roerend de chocoladedruppels smelten. Haal de glazen kom van de pan af en laat iets afkoelen.
  2. Meng in een grote kom de roomboter, basterdsuiker en het zout met een spatel of mixer tot een romige, luchtige massa. Mix één voor één de eieren door het beslag. Spatel voorzichtig de bloem en het bakpoeder door het beslag. Meng als laatste de afgekoelde vloeibare chocolade door het beslag.
  3. Vet een rechthoekig cakeblik met een lengte van 25 cm in of bekleed met bakpapier. Giet het beslag vervolgens in de cakevorm. Bak de cake 50 - 55 min in de oven.
  4. Controleer na 55 minuten of de cake klaar is door er met een satéprikker in te prikken. Komt hij er schoon uit? Dan is de cake klaar. Haal hem uit de oven en laat de cake volledig afkoelen. Smelt de overige chocoladedruppels ook au bain-marie. Haal van de pan af en meng er 1 el boter doorheen. Giet de ganache over de cake en snijd in plakken.


Chocoladecake met ganache
(Afbeelding: Chocoladecake met ganache - © HelloFresh)
Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies