Pittige paddenstoelen taco’s met frisse korianderyoghurt

Pittige paddenstoelen taco’s met frisse korianderyoghurt

Vorig artikel Volgend artikel

Exotische paddenstoelen die in Nederland zijn gekweekt zijn inmiddels op grote schaal verkrijgbaar. Denk daarbij aan oesterzwammen, shiitakes en koningsoesterzwammen. De paddenstoelen zijn rijk aan vezels, eiwitten, vitamines en mineralen en worden steeds vaker ingezet als vleesvervanger. Daarnaast zijn ze ook nog eens het hele jaar door verkrijgbaar.

Oakfield Champignons B.V. uit het Limburgse Stramproy is specialist op het gebied van paddenstoelen. Het bedrijf daagde verschillende culinaire platformen uit om de ‘paddenstoelenzomerchallenge’ aan te gaan en een heerlijk zomers gerecht te maken met de diverse paddenstoelen. Charlotte ging voor Eatly de uitdaging aan en maakte er vrij legendarische taco’s mee.

Pittige paddenstoelen taco’s met frisse korianderyoghurt

Wat schreeuwt er nou meer zomer dan taco’s met veel limoen en wat pit? De oesterzwam is ideaal om te gebruiken hiervoor omdat hij vlezig is en goed de marinade opneemt.

Ingrediënten

  • 300 g oesterzwam paddenstoelen
  • 1 eetl. chipotle pepers (in blik bij de supermarkt)
  • 2 theel. miso
  • Zout en peper
  • 1 theel. komijnzaad
  • Neutrale olie
  • Bosje koriander
  • 3 eetl. volle yoghurt
  • 1 limoen
  • 5 maistortilla’s (wij hebben blauwe gebruikt)
  • 3 eetl. ingelegde rode uien

Bereidingswijze

  1. Pluk de oesterzwam paddenstoelen uit elkaar in een kom. Snijd de chipotle fijn en voeg toe aan de kom samen met de miso, zout, peper en komijnzaad. Roer alles door en zet een half uurtje weg.
  2. Hak de koriander fijn en voeg toe aan de yoghurt, meng door elkaar en kruid met zout, peper en een scheutje limoensap.
  3. Voeg een scheut neutrale olie toe aan een pan en bak de paddenstoelen op hoog vuur voor 5-7 minuten tot deze krokant en goudbruin.
  4. Verwarm ondertussen de tortilla’s in een droge pan.
  5. Maak de tortilla’s: doe een gulle lepel yoghurt op de tortilla’s en verdeel de paddenstoelen over de yoghurt en maak af met ingelegde rode ui en wat limoensap.
Paddo's zomerchallenge
Redactie Eatly.nl

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies