Mosselen met pastis: de ideale harmonie tussen zilt, anijs en romig

Mosselen met pastis: de ideale harmonie tussen zilt, anijs en romig

Vorig artikel Volgend artikel

De heren van Salud Distributions lieten onlangs een mooie fles pastis achter op de redactie. Het is de eerste (en waarschijnlijk enige) Britse pastis en wel van het gerenommeerde ginmerk Tanquin’s. Deze Cornish Pastis is een moderne versie van de klassieke anijsdrank. Heerlijk om te drinken, nóg lekkerder om mee te koken.

Door: Charlotte Hamilton

Pastis is namelijk fantastisch spul! Met de fles pastis van de boys van Salud hebben we natuurlijk een aardige borrel mee gedronken, maar we zijn er ook mee gaan stunten in de keuken. Want het is een geweldig ingrediënten om mee in de weer te gaan.

Zo gaan mosselen en pastis bijvoorbeeld enorm goed samen. De zilte smaak van de delicate mosselen gaat harmonieus goed met de anijzige pastis. Bovendien breng de vettige room dit hele gerecht in balans. Genoeg enthousiasme gecreëerd, tijd om het zelf uit te proberen.

Mosselen met Tanquin’s Cornish Pastis

Voor 2 personen

Ingrediënten:

  • 2 kilo verse mosselen
  • 1 venkelbol
  • 1 sjalotje
  • Bosje peterselie
  • 1 eetl. roomboter
  • 100 ml pastis
  • 50 g crème fraîche
  • 1 citroen
  • Zout en peper

Bereidingswijze:

  1. Maak de mosselen schoon: spoel ze af met water en verwijder de baarden en eventueel grote pokken. Laat de mosselen niet staan in water, dan gaat de mossel zich namelijk omspoelen met het water, en dan verlies je die verse zilte smaak. Tegenwoordig worden mosselen goed gespoeld met zeewater en is er vaak weinig zand meer te vinden.
  2. Snijd de venkel door midden en verwijder het harde hart. Snijd de venkelbol in plakken en bewaar het groen eventueel voor presentatie! Het oog eet natuurlijk eerst. Snipper het sjalotje fijn. Hak de peterselie tenslotte fijn.
  3. Zet een grote (mossel)pan op het vuur. Verwarm de boter in de pan en voeg de sjalot en venkel toe. Bak 5 minuten aan. Zet het vuur dan hoog en voeg de mosselen toe, gevolgd met de pastis, crème fraîche en peterselie. Breng de mosselen aan de kook, schud goed om en breng opnieuw aan de kook. Schud nogmaals en breng een derde keer aan de kook. De mosselen zouden nu open en gaar moeten zijn. Dit duurt ergens tussen de 5-10 minuten.
  4. Je kunt er voor kiezen om de mosselen nu af te maken met de citroen, zout en peper of om de mosselen uit de pan te nemen en het vocht verder in te koken.
  5. Serveer de mosselen met brood of friet.
Mosselen_Lot
Redactie Eatly.nl

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies