Makkelijke vegetarische quesadillas met homemade guac

Makkelijke vegetarische quesadillas met homemade guac

Vorig artikel Volgend artikel

De nabrander van de zomer zorgt ervoor dat er nog een goede zomerse vibe blijft hangen. Grote kans dus dat je niet veel zin hebt om heel lang in de keuken te staan. Vandaar dat we een recept delen voor het maken van vegetarische quesadillas mét huisgemaakte guacamole.

Hier kwam het idee om veggie quesadillas te maken na het ontvangen van een pakket waarin een berg groenten zat en de nieuwe groentewraps van Knorr. De nieuwsgierigheid won en er is uiteindelijk niks zo makkelijk om te maken dan quesadillas, daarbij komt nog dat in een goede er altijd veel kaas zit. En dat is altijd een goed idee!

Veggie Quesadillas met homemade guac

(voor 2 personen)

Nodig:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 paprika in blokjes gesneden (kleur naar keuze)
  • 1 blik zwarte bonen, gespoeld en uitgelekt
  • 1/2 maïskolf
  • 1 rode ui in blokjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt of geplet
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel chilipoeder
  • zout
  • peper
  • 4 tortilla’s / wraps
  • geraspte kaas
  • Optioneel: koriander
  • Optioneel: (plantaardig gehakt)

Voor de guac:

  • 2 avocado's
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 rode ui in stukjes
  • sap van een halve limoen
  • crème fraîche
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • zout
  • peper
  • Optioneel: een halve jalapeño (voor meer pit)
  • Optioneel: een tomaat in stukjes

Maken:

We gaan je nu leren hoe je het makkelijkste een quesadilla maakt en op het eind geven we nog een paar goede tips voor als je deze quesadillas met gehakt wil maken. Voor de vegetarische variant verhit je een eetlepel olie in een pan op middelhoog vuur. Daar voeg je eerst de rode ui toe om te fruiten en daarna laat je de knoflook een minuutje meebakken. Dan is het de beurt aan alle andere groenten en om alles op smaak te maken met komijn, chilipoeder, peper en zout. Na een minuut of drie is alles gaar en haal je de pan van het vuur.

Pak nu een pan die iets groter is dan de wrap / tortilla die je gebruikt. Op een leeg bord beleg je de tortilla maar voor de helft en verspreid je alles goed over die helft. De eerste laag is de geraspte kaas, daar doe je het groentemengsel overheen en daar komt weer een laag kaas overheen. Vouw de andere helft van de tortilla over de gevulde helft en druk goed aan. Meer aandrukken is minder rommel in de pan.

Doe een flinke scheut olie in de pan en zorg dat de pan warm wordt. Dan kun je kiezen om twee halve tortilla’s in de pan te doen of maar eentje. In ieder geval heeft hij ongeveer anderhalve minuut a twee minuten nodig om goed te verwarmen. Je ziet de kaas vanzelf smelten. Als hij goed dichtgedrukt is kun je hem in de pan flippen en anders leg je hem eerst even op een bord en draai je hem daar op. Op de tweede kant hoeft-ie maar een minuutje te bakken.

Guacamole

Een goede guacamole is eigenlijk best simpel te maken, mits je maar de juiste ingrediënten gebruikt. Komijn en de crème fraîche zijn eigenlijk de game changers om de beste guac te maken. Om het te maken is het een kwestie van avocado’s, rode ui, knoflook en limoensap in een bak doen en beginnen te prakken. Als het bijna de ideale structuur heeft voeg je een lepel crème fraîche toe en die roer je er doorheen. Op smaak maken met peper, zout én paprikapoeder.

Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies