Heerlijk Tex-Mex: gevulde taco's met kip en een verrassende guacamole

Heerlijk Tex-Mex: gevulde taco's met kip en een verrassende guacamole

Vorig artikel Volgend artikel

Santa Maria heeft afgelopen week de nieuwe productlijn Next Mex gelanceerd. Tijdens een online kookworkshop heb ik al het een en ander mogen proeven en zijn er Veggie Taco’s met bloemkool gemaakt. Dat was een grote Taco Party, hoogste tijd dus om de andere kruidenpasta’s te proberen. Daarom het recept voor gevulde taco’s met kip en twee bijgerechten: guacamole met een twist en zelfgemaakte tortillachips.

Taco’s zijn eigenlijk altijd een goed idee want je kan er qua vlees, vis of vegetarisch en alle toppings alle kanten mee op. Ideaal dus om kliekjes om te maken of juist eens goed te gaan experimenteren met verschillende smaakcombinaties. Dit recept zet kip in het zonnetje door die eerst heerlijk te kruiden en daarna te beleggen met ingelegde rode ui, zwarte bonen, fetakaas en zoet-pittige salsa.

Gevulde taco's met kip

Nodig:

(Voor 4 personen)

  • 500 g kippendijfilet
  • 1 krop sla
  • 100 g zwarte bonen
  • ½ verpakking feta kaas
  • 1½ verpakking kleine maïstortilla's
  • 1 el olie
  • 1 zakje Chicken Taco Kruidenpasta van Santa Maria
  • 1 fles Peach & Chili Salsa

Voor de ingelegde rode ui:

  • 1 rode ui
  • 50 ml appelazijn (of andere azijn)
  • 1 el oregano
  • 2 ml zout
  • 1 tl suiker

Maken:

  1. Maak de ingelegde rode ui door 1 gesneden rode ui in dunne plakjes te snijden en deze plakjes in een kom te mengen met 50 ml appelazijn, 1 eetlepel oregano, 2 ml zout en 1 theelepel suiker. Roer af en toe goed door en laat minstens 20 minuten rusten;
  2. Snijd de sla in stukken en verkruimel de fetakaas. Laat de zwarte bonen uitlekken in een vergiet;
  3. Verwarm de tortilla’s in een hete, droge koekenpan op middelhoog vuur, ongeveer 10 seconden per kant tot ze lichtjes geroosterd zijn. Dek de tortilla’s af met een schone theedoek om ze warm te houden;
  4. Snijd de kip in kleine stukjes. Verwarm de olie in een koekenpan. Doe de kip in de hete pan en wacht 2-3 minuten voordat je erin gaat roeren zodat ze mooi bruin kleuren. Voeg de Santa Maria Chicken Taco Kruidenpasta toe als de kip gaar is, roer een paar keer en haal dan van het vuur;
  5. Zet alle ingrediënten op tafel en laat iedereen zijn eigen taco naar wens vullen.

Bijgerecht 1: Zelfgemaakte Tortilla Chips

Zet de oven aan op 225 graden. Smeer een paar tortilla’s in met olie en snijd ze daarna in stukjes. Bak ze 3-5 minuten in de voorverwarmde oven en breng de chips op smaak met zout en kruiden naar keuze zoals paprikapoeder (gerookt) en komijn.

Bijgerecht 2: Guacamole met granaatappelpitjes

Dit was stiekem de meest verrassende guac die ik de laatste tijd heb gehad. Zeker als extra dip of toping op je taco's is hij helemaal geweldig.

Bereidingswijze

Nodig:

  • 1 avocado
  • 50g granaatappelpitjes
  • half zakje guacamole dip mix

Maken:

  1. Halveer de avocado, verwijder de pit en lepel de inhoud eruit;
  2. Mix de avocado met de kruidenmix en bijna ale granaatappelpitjes;
  3. Garneer met de rest van de granaatappelpitjes.
Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies