Recepten18.04.2021

Heerlijk Tex-Mex: gevulde taco’s met kip en een verrassende guacamole


Santa Maria heeft afgelopen week de nieuwe productlijn Next Mex gelanceerd. Tijdens een online kookworkshop heb ik al het een en ander mogen proeven en zijn er Veggie Taco’s met bloemkool gemaakt. Dat was een grote Taco Party, hoogste tijd dus om de andere kruidenpasta’s te proberen. Daarom het recept voor gevulde taco’s met kip en twee bijgerechten: guacamole met een twist en zelfgemaakte tortillachips.

Taco’s zijn eigenlijk altijd een goed idee want je kan er qua vlees, vis of vegetarisch en alle toppings alle kanten mee op. Ideaal dus om kliekjes om te maken of juist eens goed te gaan experimenteren met verschillende smaakcombinaties. Dit recept zet kip in het zonnetje door die eerst heerlijk te kruiden en daarna te beleggen met ingelegde rode ui, zwarte bonen, fetakaas en zoet-pittige salsa.

Gevulde taco’s met kip

Nodig:

(Voor 4 personen)

  • 500 g kippendijfilet
  • 1 krop sla
  • 100 g zwarte bonen
  • ½ verpakking feta kaas
  • 1½ verpakking kleine maïstortilla’s
  • 1 el olie
  • 1 zakje Chicken Taco Kruidenpasta van Santa Maria
  • 1 fles Peach & Chili Salsa

Voor de ingelegde rode ui:

  • 1 rode ui
  • 50 ml appelazijn (of andere azijn)
  • 1 el oregano
  • 2 ml zout
  • 1 tl suiker

Maken:

  1. Maak de ingelegde rode ui door 1 gesneden rode ui in dunne plakjes te snijden en deze plakjes in een kom te mengen met 50 ml appelazijn, 1 eetlepel oregano, 2 ml zout en 1 theelepel suiker. Roer af en toe goed door en laat minstens 20 minuten rusten;
  2. Snijd de sla in stukken en verkruimel de fetakaas. Laat de zwarte bonen uitlekken in een vergiet;
  3. Verwarm de tortilla’s in een hete, droge koekenpan op middelhoog vuur, ongeveer 10 seconden per kant tot ze lichtjes geroosterd zijn. Dek de tortilla’s af met een schone theedoek om ze warm te houden;
  4. Snijd de kip in kleine stukjes. Verwarm de olie in een koekenpan. Doe de kip in de hete pan en wacht 2-3 minuten voordat je erin gaat roeren zodat ze mooi bruin kleuren. Voeg de Santa Maria Chicken Taco Kruidenpasta toe als de kip gaar is, roer een paar keer en haal dan van het vuur;
  5. Zet alle ingrediënten op tafel en laat iedereen zijn eigen taco naar wens vullen.

Bijgerecht 1: Zelfgemaakte Tortilla Chips

Zet de oven aan op 225 graden. Smeer een paar tortilla’s in met olie en snijd ze daarna in stukjes. Bak ze 3-5 minuten in de voorverwarmde oven en breng de chips op smaak met zout en kruiden naar keuze zoals paprikapoeder (gerookt) en komijn.

Bijgerecht 2: Guacamole met granaatappelpitjes

Dit was stiekem de meest verrassende guac die ik de laatste tijd heb gehad. Zeker als extra dip of toping op je taco’s is hij helemaal geweldig.

Bereidingswijze

Nodig:

  • 1 avocado
  • 50g granaatappelpitjes
  • half zakje guacamole dip mix

Maken:

  1. Halveer de avocado, verwijder de pit en lepel de inhoud eruit;
  2. Mix de avocado met de kruidenmix en bijna ale granaatappelpitjes;
  3. Garneer met de rest van de granaatappelpitjes.
Redactie Eatly.nl

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Verder lezen over Koken

Met deze nieuwe vleesvervanger kom je eerder aan je eiwitten

Vivera introduceert Protein Bites en die komen in drie smaken. Wij hebben de Thai Protein Bites gebruikt om onze noodles te upgraden.

Food01.10.2024

Met deze nieuwe vleesvervanger kom je eerder aan je eiwitten

Smeg komt met compacte oven in plaats van je airfryer

SMEG duikt de keuken van de jaren '50 in om je te verleiden afscheid te nemen van die bolle Airfryer. Rechthoekig, multifunctioneel en vooral lekker klein.

Gadgets31.08.2024

Smeg komt met compacte oven in plaats van je airfryer

Niet elke fles olijfolie is ook echt olijfolie: al staat dat er wel op

Olijfolie, het vloeibare goud van de mediterrane keuken, staat bekend om zijn smaak en gezondheidsvoordelen. Maar achter de ogenschijnlijk eenvoudige fles schuilt een complexe wereld van productie en etikettering, waarin...

Gezond21.08.2024

Niet elke fles olijfolie is ook echt olijfolie: al staat dat er wel op

Een complexe wereld
Over Graan van Hier en ambachtelijke appeltaart

Hoeveel weten we eigenlijk van graan, vrij weinig eigenlijk buiten dat het de basis van ons dagelijks brood. Maar wat is het precies? Even een korte bijles, granen zijn simpelweg zaden van grassen, zoals tarwe, haver en...

Recepten01.05.2024

Over Graan van Hier en ambachtelijke appeltaart

AI in de keuken: koken met ChatGPT

Kunstmatige Intelligentie in de keuken. Come on, we weten toch zelf wel wat we willen koken? Daar hebben we ChatGPT toch niet voor nodig? Helemaal waar, je kunt zelfs niet koken en je avondeten bestellen via Thuisbezorgd...

Recepten06.03.2024

AI in de keuken: koken met ChatGPT

Onderzoek naar ons eetgedrag: nieuwe week begint gezond en eindigt met pizza of frituur

Als het gaat om ons avondeten, is Nederland graag goed voorbereid. Het merendeel van de Nederlanders (44%) koopt boodschappen meerdere dagen vooruit en bepaalt zelfs van tevoren wat elke dag gegeten wordt. Dit blijkt uit...

Gezond14.11.2023

Onderzoek naar ons eetgedrag: nieuwe week begint gezond en eindigt met pizza of frituur

Heerlijke kleine gerechtjes voor het kerstdiner

Kerst is dé tijd om helemaal uit te pakken: mooie cadeaus, een grote kerstboom en natuurlijk lekker eten! Het klassieke driegangendiner is natuurlijk erg leuk, maar misschien dat je zin hebt in iets nieuws. Zo kan je bi...

Recepten13.11.2023

Heerlijke kleine gerechtjes voor het kerstdiner

Ajam Setan van culinair duo ‘Vrouw met de Baard’ exclusief verkrijgbaar bij Crisp

Online supermarkt Crisp heeft weer een nieuwe smaakmaker en dit keer is het culinair duo ‘Vrouw met de Baard’. Via de Crisp-app is het recept uit kookboek Jiwa van Carl & Mas voor Ajam Setan exclusief verkrijgbaar. H...

Food25.05.2023

Ajam Setan van culinair duo ‘Vrouw met de Baard’ exclusief verkrijgbaar bij Crisp