Eindelijk waardige opvolger Eurokok Martin: Paris Hilton

Eindelijk waardige opvolger Eurokok Martin: Paris Hilton

Vorig artikel Volgend artikel

Held onder de helden Eurokok Martin heeft eindelijk een waardige opvolger gekregen Dat is niemand minder dan Paris Hilton. Yep, de hotelerfgename die we vooral kennen als realityster heeft op haar Youtube-kanaal een kookprogramma gelanceerd.

Voor iedereen die nog nooit van Eurokok Martin (Martin Blöte) heeft gehoord, shame on you! Hij overleed in 2016 op zeventigjarige leeftijd, maar was inmiddels een landelijke bekendheid geworden. Dat kwam door zijn kookprogramma ‘Van Zuks Dus’ dat tussen 2005 en 2008 op RTV Noord-Holland werd uitgezonden.

Klachtenregen

Blöte was een echte Amsterdam en rap van de tongriem gesneden. Hij nam in zijn items dan ook geen blad voor de mond en knalde er regelmatig een scheldkanonnade uit. Vaak werd dat gevoed door vaste cameraman Erik Dijkstra (ja, de Jakhals van Op1) die Blöte tijdens het filmen flink opnaaide.

Daarnaast had Eurokok Martin een geheel eigen kijk op hygiëne in de keuken.Dijkstra noemde het jaren geleden in interviews ‘het smerigste kookprogramma dat ooit gemaakt is’. Door dit alles dook hij vaker op in ‘De TV draait door’ van DWDD, onder meer met zijn ‘Gehaktbal Kiekeboe’ die hoog scoorde in De Tv Draait Door. Kleine disclaimer: kijk dit item niet als je nog moet eten.

Cooking with Paris

Bij Eurokok Martin ging het daarom dan ook nooit over het eten, maar meer over de dynamiek van Martin met alles om zich heen, waaronder de cameraman. En nu treedt Paris Hilton in zijn voetsporen. De realityster en hotelerfgename blijkt nog altijd beroemd te zijn en ergens ook nog aan de weg te timmeren, zo komt er in mei op Youtube Originals een documentaire over haar leven uit.

Lasagne

Dit jaar hebben we getwijfeld om iedere maandagochtend een recap te doen van de Heel Holland Bakt aflevering de dag ervoor. Dat is hem niet geworden, maar we beloven bij dezen dat we wekelijks een recap maken over het gerecht dat Paris die week heeft gemaakt.

Haar kookprogramma trapt af met het maken van Paris haar ‘famous lasagna’. De pracht en kracht zit hem in de bijzinnen, de manieren hoe ze zichzelf tegenspreekt en haar speciale manier van koken. Een kleine bloemlezing: een stamper om vocht (smaak) uit het gehakt te stampen, wielrenhandschoenen om te koken, geen ui of knoflook toevoegen want geen zin om te snijden, geen idee wat een spatel is en hoe die je pan niet vernacheld, unicorn myst en allerlei eigen producten uitgestald overal in de keuken.

Inmiddels hebben al 2,5 miljoen mensen het maken van haar lasagne gezien, dus er moet wel een vervolg komen!

Redactie Eatly

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies