Drie heerlijke en makkelijke bowl recepten voor komende lente

Drie heerlijke en makkelijke bowl recepten voor komende lente

Vorig artikel Volgend artikel

Waar je afgelopen weekend nog kon schaatsen op het ijs, duik je komend weekend met je zwembroek aan in hetzelfde water. Het ziet er namelijk uit dat de lente aankomend weekend voor het eerst van zich laat horen. Met een beetje geluk zitten er gelijk wat zonnige dagen aan vastgeplakt. Zodat het ideaal weer wordt om in de zon te genieten van een heerlijke bowl.

HelloFresh was zo attent om drie bowl recepten te delen die je in een handomdraai op de tafel zet. Je hebt de keuze uit twee Mexicaanse bowls en een sushibowl.

Snelle Mexicaanse bowl met avocado, ei, zwarte bonen, tomaten en limoen

Nodig:

  • 170 g witte langgraan rijst
  • 1 avocado
  • 2 vrije-uitloopeieren
  • 1 blik zwarte bonen
  • 2 tomaten
  • 1 limoen
  • 1 sjalot
  • 1 blikje maïs
  • 50 g volle yoghurt
  • 10 g verse koriander
  • ½ knoflookteen
  • 2 tl paprikapoeder
  • 3 tl Mexicaanse kruiden
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 2 tl witte wijnazijn
  • Peper en zout naar smaak

Maken:

  1. Kook ruim water voor de rijst in een pan met deksel. Kook de rijst in 12 - 14 minuten beetgaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Laat de zwarte bonen en de mais uitlekken in een vergiet en spoel ze af. Verhit 1 el zonnebloemolie in een grote hapjespan en bak de Mexicaanse kruiden 1 minuut. Voeg de maïs en bonen toe aan de kruiden en bak 6 - 8 minuten mee. Schep regelmatig om.
  2. Snijd de koriander fijn en snijd de limoen in parten. Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken. Meng in een kleine kom de yoghurt met de helft van het paprikapoeder. Voeg peper en zout toe naar smaak. Zet tot gebruik in de koelkast.
  3. Snijd de tomaat in kleine blokjes en snipper de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng de tomaat, de sjalot, de knoflook en het overige paprikapoeder in een kleine kom met 1 el extra vierge olijfolie en 2 tl wittewijnazijn. Zet tot gebruik in de koelkast. Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak 2 spiegeleieren.
  4. Bak de rijst en de helft van de koriander 1 - 2 minuten mee met de bonen en de maïs. Verdeel het rijstmengsel over de borden. Serveer met het spiegelei, de avocado en de gemarineerde tomaat. Garneer met de overige koriander, de yoghurt-paprikadressing en de partjes limoen.
Snelle Mexicaanse bowl met avocado, ei, zwarte bonen

Sushibowl met warm gerookte zalm en gembermayonaise met zoetzure radijsjes en komkommer

Nodig:

  • 160 g zalmsnippers
  • 1 radijs
  • 1 komkommer
  • 150 g risottorijst
  • ½ avocado
  • 50 g mayonaise
  • 3 cm verse gember
  • 1 zakje gomasio
  • 20 ml sojasaus
  • ½ groentebouillonblokje
  • 4 el witte wijnazijn
  • 3 tl suiker
  • Peper en zout naar smaak

Maken:

  1. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en verkruimel er het bouillonblokje boven. Verwijder ondertussen het loof van de radijsjes en snijd ze in kwarten. Snijd de komkommer in kleine blokjes.
  2. Meng in een saladekom: de witte wijnazijn, de suiker en een snuf zout. Meng de komkommer en radijs erdoor. Zet opzij en schep regelmatig om. Voeg de risottorijst toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af in een vergiet en spoel af met lauw water. Laat daarna uitlekken.
  3. Snijd ondertussen de avocado doormidden, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Rasp de gember fijn. Meng in een kleine kom de mayonaise met de geraspte gember.
  4. Verdeel de rijst over grote kommen en garneer deze met de gomasio. Leg hiernaast de zoetzure radijsjes en komkommer, de zalmsnippers en de plakjes avocado. Schep een lepel gembermayonaise in het midden en serveer de sojasaus erbij.
Sushibowl met warmgerookte zalm

Mexicaanse bowl met kipfilet, rijst, bonen en maïs

Nodig:

  • 200 g kipfilet stukjes
  • 170 g witte langgraan rijst
  • 1 blik zwarte bonen
  • 1 blikje maïs
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • ½ limoen
  • 50 g zure room
  • 10 g verse koriander
  • 2 tl Mexicaanse kruiden
  • 2 el olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

Maken:

  1. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Kook de rijst, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Halveer de rode paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne halve ringen. Snijd de rode ui in halve ringen.
  2. Verhit de 1 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg 1 tl Mexicaanse kruiden toe en bak 1 minuut. Voeg de kipfilet stukjes en rode ui toe en bak 6 – 8 minuten, of tot ze de kipfilet stukjes gaar zijn. Laat de zwarte bonen uitlekken in een zeef.
  3. Verhit 1 el olijfolie in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Bak 1 tl Mexicaanse kruiden 1 minuut en voeg dan de uitgelekte zwarte bonen toe. Bak de bonen 3 – 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de limoen in partjes en snijd de koriander grof. Laat de mais uitlekken in een zeef.
  4. Meng de rijst met de helft van de koriander en het sap van 2 limoenpartjes. Breng de rijst op smaak met peper en zout. Verdeel de rijst over kommen of diepe borden. Leg de rijst, kipfiletstukjes, bonen, puntpaprika en mais naast elkaar op de rijst. Garneer met de rest van de koriander, de zure room en de overige limoenpartjes.
Mexicaanse bowl met kipfilet, rijst, bonen en maïs.
Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies