Beste dessert van 2022: Tiramisu met de Yuzucello van Koreman’s

Beste dessert van 2022: Tiramisu met de Yuzucello van Koreman’s

Vorig artikel Volgend artikel

Net voor de kerstvakantie kwam er een fijn pakketje uit Breda binnen op de thuisredactie. Het kwam namelijk van de gebroeders Koreman af die hun limited edition Yuzucello op hadden gestuurd. Dat lees je goed: een limoncello maar dan gemaakt met yuzu in plaats van citroen. Toen we hem hier proefden -en hij is bijzonder lekker- wilden we er vooral één dessert mee maken: een tiramisu met yuzucello.

Door: Charlotte Hamilton

De broers Thom en Frank Koreman begonnen met het maken van ‘cello’s’ met citrusvruchten puur als hobby. Inmiddels bestaat het assortiment uit een limoncello, een sanguincello én de yuzucello. Naar die laatste waren we het meest nieuwsgierig, want yuzu is fantastisch citrusfruit. Hij smaakt namelijk naar mandarijn, sinaasappel en citroen waardoor hij perfect is voor in een bijzondere tiramisu.

Yuzu Tiramisu

Ingrediënten:

  • 4 eidooiers
  • 125 g suiker
  • rasp van 2 citroenen
  • 500 g mascarpone, op kamertemperatuur
  • 3 eiwitten
  • snuf zout

Voor de lange vingers

  • 100 ml yuzucello
  • sap van 2 citroenen
  • 1 pak lange vingers

Verder nodig

  • Rasp van 1 citroen

Bereidingswijze:

  1. Klop de eidooiers met de helft van de suiker en de citroenrasp tot een heel romig mengsel, dit duurt zeker 5 minuten.
  2. Voeg vervolgens de mascarpone toe aan het eidooiermengsel en meng goed.
  3. Doe de eiwitten met een snuf zout in een vetvrije kom en klop ze stijf. Voeg lepel voor lepel de andere helft van de suiker toe.
  4. Spatel het stijfgeklopte eiwit door het mascarponemengsel en meng dit tot een egale crème, maar roer niet langer dan nodig, zo blijft het mengsel lekker luchtig.
  5. Meng de yuzucello met het citroensap. Doop hier de lange vingers één voor één in en bedek daarmee de bodem van een (oven)schaal van ongeveer 25×18 centimeter.
  6. Verdeel hier de helft van het tiramisumengsel overheen en strijk dit glad.
  7. Herhaal de stappen en zet de tiramisu minstens 4 uur in de koelkast om op te stijven.
  8. Garneer de yuzucello tiramisu voor het serveren met wat citroenrasp.
Redactie Eatly.nl

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies