Snackrepen op basis van gedroogde bananen

Snackrepen op basis van gedroogde bananen

Vorig artikel Volgend artikel

Gezonde tussendoortjes blijven een lastig verhaal. Gelukkig verschijnen er steeds meer verantwoorde tussendoortjes op de markt die de juiste voedingstoffen en minder suiker bevatten. Zo ook de plantaardige energierepen op basis van gedroogde banaan van Banabar.

Banabar is door Marco Mega in 2019 opgericht, hij is voedseltechnoloog, ondernemer en commercieel fotograaf. In zijn zoektocht naar een alternatief tussendoortje bedacht hij dat het gezonder en smakelijker moest kunnen. Tijdens een van de sessies in zijn keukenlab stuitte hij op gedroogde banaan, hij was meteen verkocht.

Grote uitdagingen

Gedroogde banaan moest de basis worden van zijn snackbar, alleen bleken er in de wereld van de bananenteelt veel grote problemen te zijn. Het intensief gebruik van pesticiden heeft een negatieve impact op milieu en mens, weinig sociale zekerheid en lage salarissen van arbeiders en de lage winsten voor de boeren waren allemaal redenen voor Mega om in Ecuador in actie te komen.

Hij ging de samenwerking aan met Shonali Shetty, zij is creatief strateeg en ontwerper, en zo werd er een duidelijk zichtbaar merk in de markt gezet. Door Lidl Nederland werd Banabar kort na de productontwikkeling geselecteerd voor de FutureGoods-week 2019. In die week werden er 17.000 repen aan 420 winkels in Nederlands verkocht.

Twee smaken

Op dit moment zijn er twee smaken Banabar: Goji & Chia en Cacao & Hazelnoot. Wat bij beide repen opvalt is dat je de gedroogde banaan heel goed proeft. Bij de Goji & Chia zitten er ook dadels, amandelen, Goji-bessen en chiazaden door. Waardoor deze iets zoeter smaakt. Bij de Cacao & Hazelnoot zitten er hazelnoten, dadels en cacaobonen doorheen. Deze heeft daardoor wat meer crunch. Iedere reep is 100% plantaardig en zonder toegevoegde suikers, want een reep bevat net zoveel suikers als een banaan.

Redactie Eatly

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies