Plantaardige burgers en gehakt van The Blue Butcher evenaren vlees

Plantaardige burgers en gehakt van The Blue Butcher evenaren vlees

Vorig artikel Volgend artikel

Aangezien we op de redactie van Eatly nooit nee zeggen tegen een goede burger, houden we de ontwikkelingen op het gebied van plantaardige burgers goed in de gaten. Zo hebben we er inmiddels al verschillende geprobeerd. In de foodybox herfst van de Kroon op het Werk troffen we de burgers én gehakt van The Blue Butcher aan.

Op alle uitingen van The Blue Butcher staat de kreet ‘no meat today’ met verderop op de verpakking ‘no meat inside, that satisfies like real meat’. Het is duidelijk dat de producten plantaardig zijn én je dezelfde ervaring bieden zoals vlees. Dat is altijd een gewaagde claim.

Niet te onderscheiden

Wat altijd opvalt bij plantaardige burgers en gehakt is dat ze een heel andere geur hebben dan die je gewend bent van vlees. Dat is verder helemaal ok, maar het valt altijd op als je de verpakking openmaakt. Wat bij deze producten van The Blue Butcher vooral opvalt is dat ze qua textuur en uiterlijk er als vlees uitzien. Op dat gebied zijn ze niet te onderscheiden.

Soja als basis

De basis voor de plantaardige producten is soja die wordt getextureerd. Dat gebeurt via een textureringsproces dat zorgt voor de juiste textuur, structuur en bite. Voor de producten wordt gecertificeerde soja gebruikt waarvoor geen natuurgebieden worden aangetast en meer zorg is voor bodem, biodiversiteit en mensenrechten.

Gehakt en burgers

De burgers bakken in de pan net als de vleesversie en ze krijgen zelfs iets krokant als je ze goed bakt. Daarmee doen ze in de pan ook niet onder voor het alternatief. Als je er dan ook nog eens de fijnste burgertoppings op doet, dan heb je echt een smakelijk alternatief. Weinig mensen zullen het idee hebben dat ze een plantaardige burger eten.


Het bedrijf heeft bij de Plus en Hoogvliet de volgende producten in de schappen liggen: Blue Burger, Blue No Meatballs, Blue Mince, Blue Sausage, Blue Schnitzel, Blue Seasoned Schnitzel en Blue Nuggets.

Wes van Geneijgen

Wes is editor-in-chief van Eatly.nl. Hij werkt als freelance journalist en copywriter. Is wakker te maken voor: goed eten&drinken of een toffe trip. Mail:...

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies