Blended Burger en Worst van Gro gemaakt van vlees en oesterzwammen

Blended Burger en Worst van Gro gemaakt van vlees en oesterzwammen

Vorig artikel Volgend artikel

Voedingsbedrijf Gro heeft twee nieuwe producten op de markt gebracht, de Blended Burger en Blended Worst. Beiden bestaan voor de ene helft uit vlees en de andere helft uit oesterzwammen. Daarmee speelt Gro in op de trend dat er steeds meer flexitariërs zijn. Wij hebben de burgers en worsten uitgeprobeerd.

Uit allerlei recente onderzoeken blijkt dat consumenten meer bewustere keuzes maken op het gebied van voeding. Daarbij spelen minder voedselverspilling en minder vlees eten een steeds belangrijkere rol. Wat opvalt is dat minder vlees eten, niet gelijk staat aan meer vegetariërs. Veel consumenten blijken eerder flexitariërs en blijven dus vlees eten, maar minder. Daar spelen de producten van Gro dus perfect op in.

Blended

De meeste mensen denken bij blenden aan hun blender en de smoothie die ze vanochtend hebben gedronken. Toch is ‘blended’ voedsel in de Verenigde Staten een trend inmiddels. Daar worden de blended producten die bestaan uit een combinatie van paddenstoelen en vlees steeds meer gegeten.

Oesterzwammen

Het blijkt dat oesterzwammen uitermate geschikt zijn om in deze producten te gebruiken. Ze bevatten minder vet en calorieën, zijn eiwitrijk en zijn een bron van vezels. Daarnaast hebben ze een structuur en textuur die ideaal is om te mengen met vlees. Mooie bijkomstigheid is dat ze zorgen voor umami en dat saus beter opgenomen wordt.

Hamburger en stamppot

Om een goed idee te krijgen van hoe de producten smaken hebben we de burgers en worsten uitgeprobeerd. Op de bovenstaande Instagram-post zie je dat we er een broodje hamburger en rucola-stamppot mee hebben gemaakt.

De redenering ‘if it looks like a duck swims like a duck and quacks like a duck then it probably is a duck’ is op de burgers en worsten helemaal van toepassing. Ze voelen normaal aan en bakken in de pan op een normale manier. Daarbij is het natuurlijk helemaal mooi dat ze ook goed kleuren én tegelijk goed garen.

Qua smaak merk je wel wat meer umami ten opzichte van andere burgers en worsten die je in de supermarkt koopt. Hoewel je misschien zou denken dat ze wat droger zouden zijn door de oesterzwammen, valt dat alleszins mee. Vocht en saus worden goed opgenomen dus dat maakt ze totaal niet droog. Gewoon een lekkere burger en worst waar je eigenlijk niks merkt van minder vlees en meer groenten.

Zelf proberen? De burgers en worsten zijn vanaf week 25 (15 juni) bij Jumbo verkrijgbaar.

Redactie Eatly

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies