Nieuws09.03.2023

Zoutmaker Zeeuwsche Zoute lanceert twee nieuwe zilte smaken


Dat er een Zeeland door Zeeuwsche Zoute zeezout uit de Oosterschelde wordt geproduceerd, hebben jullie al eerder gelezen hier. De afgelopen jaren is het bedrijf verder gegroeid en daar horen ook uitbreidingen van het assortiment bij. In 2021 kwamen de zoutsmaken al Wakame en Zeekraal al op de markt, nu introduceert het bedrijf de 100%-versie van beide smaken.

Bij 100% Wakame en 100% Zeekraal wordt geen zeezout toegevoegd, dat zorgt ervoor dat je met minder zout toch een zilte Zeeuwse smaak mee kan geven aan een gerecht. Zo zijn het smaakmakers voor gerechten waarin een zachte en zoute smaak gewinst is. Naat de volel smaak, zorgen ze ook voor een knapperige toets aan bijvoorbeeld een salade.

Zeekraal

Naast dat het de ideale garnering is voor een gin-tonic met Hermit Gin, is het natuurlijk ook echt een Zeeuws product. Van nature komt het voor op het overgangsgebied tussen land en zee. Op diverse plekken in Zeeland wordt het geteeld. Wil je 100% Zeekraal optimaal gebruiken: in sauzen, een salade met venkel, carpaccio, steak tartaar, kabeljauw en andere witvissen.

Wakama

Wakame kennen de meeste mensen wel van sushi en bij Zeeuwsche Zoute gebruiken ze hier zeewier uit de Oosterschelde voor. Qua smaak geeft de 100% Wakame een nootachtige smaakboost, dat maakt hem ideaal voor: gebakken entrecote, verschillende soorten paddenstoelen, gerookte zalm en gegrilde inktvis.

Lokale producten

Een korte productieketen staat bij het bedrijf hoog in het vaandel, vandaar dat er bij het ontwikkelen van nieuwe producten altijd gekeken wordt naar lokale producten. Wat is voorradig in de provincie? Welke lokale producenten maken toffe producten? Zo is Zeeuwsche Zoute in 2022 dan ook uitgeroepen tot streekproduct van het jaar 2022.

De nieuwe smaken zijn in de webshop van Zeeuwsche Zoute te bestellen.

Redactie Eatly.nl

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Verder lezen over Koken

We probeerden de Stamppotsaus van Kesbeke en Ron Blaauw

Kesbeke is mede dankzij Augurkenkoning weer razend populair voor op de eettafel. Maar, zou je het ook bij je kerstdiner op tafel zetten?

Proeft10.12.2025

We probeerden de Stamppotsaus van Kesbeke en Ron Blaauw

Deze ongefilterde olijfolie verandert alles in je keuken

De kans is groot dat er bij jou thuis een fles olijfolie op het aanrecht staat. Handig voor een snelle pastasaus, om groente in te bakken of als laatste topping bij een bord soep. Fijn, maar meestal is het een basisproduct waar je niet veel over nadenkt. Tot je een olie proeft die alles verandert. Atrevido brengt dit najaar eenmalig een ongefilterde olijfolie uit die rechtstreeks uit de heuvels van Tarragona komt.

Food27.11.2025

Deze ongefilterde olijfolie verandert alles in je keuken

Inspiratie nodig? Dit zijn dé keukentrends voor liefhebbers van rust en warmte

Minimalisme blijft een belangrijke trend, maar niet op de koele, strenge manier van vroeger. Het gaat nu om eenvoud met karakter. Strakke lijnen worden verzacht door ronde vormen en warme materialen. De kunst is om te kiezen voor minder, maar wel met aandacht. Denk aan een werkblad dat echt opvalt of een wand met kasten die opgaat in de rest van het interieur. Zo creëer je een keuken die rust uitstraalt, zonder dat het saai wordt.

Lifestyle26.11.2025

Inspiratie nodig? Dit zijn dé keukentrends voor liefhebbers van rust en warmte

De kracht van samen koken tijdens de Week tegen Eenzaamheid

Van 25 september tot en met 1 oktober staat verbinding centraal tijdens de Week tegen Eenzaamheid. Voor het kookboek ‘De kracht van samen koken’ kwamen verschillende families samen. Zij vonden verbinding door samen te koken. Ik vind het mooi dat koken niet alleen draait om eten, maar ook om verhalen en herinneringen.

Food17.09.2025

De kracht van samen koken tijdens de Week tegen Eenzaamheid

Een keuken waarin je wilt blijven koken (én eten): zo ontwerp je het zelf

Een keuken is al lang niet meer alleen de plek waar je kookt. Het is het hart van het huis geworden: een ruimte om te leven, te eten, te werken en samen te zijn. Juist daarom verdient het ontwerp van je keuken extra aandacht. Of je nu een doorgewinterde thuiskok bent of iemand die vooral houdt van gemak en gezelligheid. De perfecte keuken sluit aan op jouw leven.

Lifestyle19.05.2025

Een keuken waarin je wilt blijven koken (én eten): zo ontwerp je het zelf

Een Italiaanse avond of een verfijnde sushi-experience? Een kok aan huis stemt alles af op jouw voorkeuren

Wie een kok aan huis huurt, ervaart niet zomaar een maaltijd, maar een culinaire belevenis op maat. Je ervaart een diner van restaurantkwaliteit, maar dan wel in het comfort van je eigen huis. Wat je eet, mag je geheel zelf bepalen. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een bepaalde keuken, of juist de voorkeur geven aan volledig vegan eten. Het kan verschillen van verfijnde gerechten tot hele creatieve presentaties, allemaal afgestemd op jouw wensen. In deze tekst bespreken we daarom populaire menu-opties en thema’s waar jij je door kan laten inspireren.

Tipt08.01.2025

Een Italiaanse avond of een verfijnde sushi-experience? Een kok aan huis stemt alles af op jouw voorkeuren

5 tips om je keuken voor weinig geld een nieuwe look te geven

Je houdt van eten, dus je spendeert veel tijd in je keuken. Kokkerellen, foto’s van je kookkunsten maken of gewoon de koelkast plunderen nadat je bent uitgeweest. Wil je je keuken een nieuwe look geven, maar wil je niet meteen investeren in een nieuwe keuken?

Lifestyle19.12.2024

5 tips om je keuken voor weinig geld een nieuwe look te geven

HelloFresh kerstbox tegen kerststress: we probeerden het uit

Zeker als je de keuken induikt voor speciale gelegenheden, zoals kerst, is het ideaal als je zelf niet hoeft na te denken over een uitgebreid diner. Een beetje van jezelf en een beetje van Hello Fresh.

Proeft04.12.2024

HelloFresh kerstbox tegen kerststress: we probeerden het uit