Zoutmaker Zeeuwsche Zoute lanceert twee nieuwe zilte smaken

Zoutmaker Zeeuwsche Zoute lanceert twee nieuwe zilte smaken

Vorig artikel Volgend artikel

Dat er een Zeeland door Zeeuwsche Zoute zeezout uit de Oosterschelde wordt geproduceerd, hebben jullie al eerder gelezen hier. De afgelopen jaren is het bedrijf verder gegroeid en daar horen ook uitbreidingen van het assortiment bij. In 2021 kwamen de zoutsmaken al Wakame en Zeekraal al op de markt, nu introduceert het bedrijf de 100%-versie van beide smaken.

Bij 100% Wakame en 100% Zeekraal wordt geen zeezout toegevoegd, dat zorgt ervoor dat je met minder zout toch een zilte Zeeuwse smaak mee kan geven aan een gerecht. Zo zijn het smaakmakers voor gerechten waarin een zachte en zoute smaak gewinst is. Naat de volel smaak, zorgen ze ook voor een knapperige toets aan bijvoorbeeld een salade.

Zeekraal

Naast dat het de ideale garnering is voor een gin-tonic met Hermit Gin, is het natuurlijk ook echt een Zeeuws product. Van nature komt het voor op het overgangsgebied tussen land en zee. Op diverse plekken in Zeeland wordt het geteeld. Wil je 100% Zeekraal optimaal gebruiken: in sauzen, een salade met venkel, carpaccio, steak tartaar, kabeljauw en andere witvissen.

Wakama

Wakame kennen de meeste mensen wel van sushi en bij Zeeuwsche Zoute gebruiken ze hier zeewier uit de Oosterschelde voor. Qua smaak geeft de 100% Wakame een nootachtige smaakboost, dat maakt hem ideaal voor: gebakken entrecote, verschillende soorten paddenstoelen, gerookte zalm en gegrilde inktvis.

Lokale producten

Een korte productieketen staat bij het bedrijf hoog in het vaandel, vandaar dat er bij het ontwikkelen van nieuwe producten altijd gekeken wordt naar lokale producten. Wat is voorradig in de provincie? Welke lokale producenten maken toffe producten? Zo is Zeeuwsche Zoute in 2022 dan ook uitgeroepen tot streekproduct van het jaar 2022.

De nieuwe smaken zijn in de webshop van Zeeuwsche Zoute te bestellen.

Wes van Geneijgen

Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies