Nieuws20.02.2019

Voedingsadvies tijdens zwangerschap op je smartphone


Veel zwangere vrouwen vragen zich af: wat kan ik wel en niet eten tijdens mijn zwangerschap? Die vraag kan met de nieuwe app van het Voedingscentrum gemakkelijk beantwoord worden.

De app op je smartphone

De app is snel, overzichtelijk en makkelijk in gebruik. Wil je bijvoorbeeld weten of je brie, tonijn of salami mag eten? Dan heb je de mogelijkheid om het product op te zoeken in de app. De app geeft gelijk antwoord, je mag het wel of niet eten.

In de app is het ook mogelijk om te volgen hoe de baby van week tot week groeit in je buik, je vindt informatie over hoe je gezond kunt eten en er zijn tips te vinden over eventuele zwangerschapskwaaltjes als misselijkheid en brandend maagzuur.

Gezond & veilig eten tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap is het natuurlijk belangrijk om gezond en veilig te eten, voor jezelf en de baby. Groente, fruit, volkoren graanproducten, bonen, noten en vlees zijn producten die je allemaal kunt eten.

Zwangere vrouwen zijn wel gevoeliger voor voedselinfecties, de listeria-bacterie kan ook schadelijk zijn voor de baby. Daarom kun je tijdens je zwangerschap dingen beter niet eten, zoals rauw vlees en rauwe vis. Er zijn ook schadelijke stoffen zoals alcohol, dioxines in roofvissen en gifstoffen in planten en kruiden die in grote hoeveelheden gevaarlijk kunnen zijn voor de baby.

De app van Voedingscentrum is gratis te downloaden in de App & playstore.

Redactie Eatly

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.