Vion lanceert start-up voor vleesalternatieven

Vion lanceert start-up voor vleesalternatieven

Vorig artikel Volgend artikel

Vleesconcern Vion lanceert een start-up voor vleesalternatieven: ME-AT. Die focust zich op vleesalternatieven die de smaak, textuur en mondgevoel hebben als vlees. Met deze stap richt Vion zich op de groeiende groep flexitariërs.

Het idee is dan ook om ‘meatlike’ producten te maken qua uiterlijk en smaak. Daarbij moeten de producten voor een brede groep toegankelijk zijn of het nou gaat om flexi-, vegetariërs of veganisten. Met een wijde blik naar de toekomst probeert ME-AT productverbeteringen en innovaties te introduceren op het gebied van grondstoffen, verpakkingen en texturen.

Het vleesconcern is binnen de wereld van top 100 food- en beverage-bedrijven in staat om duurzame ketens te bouwen die transparant zijn van bord tot boer. De grondstoffen worden zoveel mogelijk lokaal ingekocht zodat voedselverspilling wordt geminimaliseerd.

Anuga Keulen

De eerste vijf producten zijn deze week tijdens de grootste foodbeurs van Europa: Anuga in Keulen geïntroduceerd. Het zijn kwalitatief hoogwaardige, meatlike, volledig veganistische en smaakvolle producten. In de eerste helft van 2020 komen de producten op de markt voor consumenten.

Redactie Eatly

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies