Vierde editie Nationale Week Zonder Vlees van start

Vierde editie Nationale Week Zonder Vlees van start

Vorig artikel Volgend artikel

Voor het vierde jaar op rij start vandaag de Nationale Week Zonder Vlees die van 8 tot 14 maart 2021 loopt. In 2018 hield Isabel Boerdam, bekend van het blog De Hippe Vegetariër, voor het eerst de week. Het doel was en is nog altijd hetzelfde: tijdens de week Nederlanders concreet bewustmaken van de impact van minder vlees eten en hoe makkelijk dit eigenlijk is om te doen.

Het idee achter de campagne en de week is om mensen mee te nemen in het idee dat elke dag vlees eten niet meer de standaard hoeft te zijn. Daarmee is het niet de bedoeling om iedereen aan een plantaardig eetpatroon te krijgen, maar juist om mensen te helpen om de keuze te maken om wat minder vlees te eten en ze zo aan een flexitarisch eetpatroon te helpen.

Makkelijkere keuze

Volgens Boerdam wordt dat laatste mede door de Nationale Week Zonder Vlees steeds makkelijker: “Het doet mij goed om te zien dat steeds meer mensen meedoen aan de Week Zonder Vlees en zo merken hoe lekker en gemakkelijk het is om vaker vegetarisch te eten. Als we het samen voor elkaar krijgen om hiervan de nieuwe norm te maken, dan leveren we een essentiële bijdrage aan onze klimaatdoelstellingen. Vegetarisch eten is het lekkerste en makkelijkste wat je zelf kan doen voor een beter klimaat.”

Omarmt door voedingsindustrie

Inmiddels zijn er meer dan 60 bedrijven uit de voedingsindustrie aangesloten bij de Nationale Week Zonder Vlees. Onder deze groep zitten ook acht supermarkten: Albert Heijn, Jumbo, Plus, Lidl, Aldi, Deen, Coop en Ekoplaza. Ieder van de partners geeft op een eigen manier invulling aan de week en bij veel van de aangesloten supermarkten zijn er speciale acties rondom vegetarische en plantaardige producten. Ideaal voor iedereen die de producten normaal te duur vindt!

Wes van Geneijgen

Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies