Thuis aan de steak en frites van Joris Bijdendijk en Lindenhoff

Thuis aan de steak en frites van Joris Bijdendijk en Lindenhoff

Vorig artikel Volgend artikel

Vaste lezers van Eatly hebben waarschijnlijk al door dat ik heel enthousiast ben over de producten van Lindenhoff. Dat geldt helemaal als ze een samenwerking hebben met een toffe chef. Zo is het nu mogelijk om een Lindenhoff Steak & Frites Box te kopen. Een samenwerking van het bedrijf met sterrenchef Joris Bijdendijk die op deze manier thuischefs helpt de perfecte biefstuk te bereiden.

In de box zitten alle ingrediënten om een gastronomische versie van ieders favoriet op tafel te zetten, dus: malse Black Angus kogelbiefstuk, dragon en tijm, verse eieren, romige boerenboter en gesneden friet van de agria-aardappel. Om het de thuischefs helemaal makkelijk te maken legt Bijdendijk stap voor stap uit hoe je de perfecte biefstuk, frites en een klassieke bearnaisesaus klaarmaakt.

Sterren

Bij Rijks en Wils maakt Bijdendijk furore. Binnen een periode van zes jaar groeide hij uit van koksmaatje van Ron Blaauw tot de sterrenchef die hij nu is. Al jaren gebruikt hij in zijn restaurants en thuis de producten van Lindenhoff. Vorig jaar was er al een toffe samenwerking tussen beide partijen met vijf bijzondere barbecuerecepten voor thuis van Restaurant Wils.

Kijkje in keuken

In zijn nieuwe boek ‘Bij Bijdendijk Thuis’ geeft chef Bijdendijk een kijkje in zijn keuken. Daar zegt hij over: “De selectie van je producten is echt de basis van je keuken. Het bepaalt de kwaliteit van je gerechten. Daarna komen pas de bereiding, de smaak, de continuïteit, signatuur en details. Daarom werk ik graag samen met Lindenhoff.”

Ingrediënten

De ingrediënten voor de box zijn dan ook speciaal uitgekozen door de chef. De kogelbiefstuk van Black Angus-runderen is een van de mooiere (en betaalbare) rundvlees. De agria-aardappel is een grote Nederlandse aardappel die geteeld wordt in kleigrond. Hij is speciaal ontwikkeld in de jaren ’80 voor het maken van goede verse frieten.

Wes van Geneijgen

Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies