Nieuws02.08.2019

SodaStream vist plastic uit grachten tijdens Canal Parade


SodaStream vaart tijdens de Canal Parade tijdens Pride Amsterdam als laatste boot mee om plastic en rommel uit de grachten te vissen. Samen met andere clean-up teams worden de handen uit de mouwen gestoken. Het opgeviste plastic en PET-flessen worden gedoneerd aan de Plastic Whale Foundation.

Tamara Kroon, marketingmanager bij SodaStream, licht deze stap toe: “Dat we strijden voor een wereld zonder wegwerpplastic, is voor veel mensen een bekend gegeven. Maar wat niet iedereen weet: Wij strijden ook voor diversiteit. Met het hoofdkantoor en onze fabriek – the island of Peace – gevestigd in Israël, zijn we erin geslaagd om mensen van verschillende afkomst, religie, gender of seksuele voorkeur in harmonie samen te laten werken en gelijke kansen te bieden.”

Partner Pride Amsterdam

Dit jaar is het bedrijf partner van Pride Amsterdam en vaart met een eigen boot mee op de Canal Parade. Daar staan de medewerkers van het bedrijf op, maar ook liefdeskoppels die ondanks hun ogenschijnlijke verschillen, liefdevol door het leven gaan. De boot gaat in het verlengde van de fabriek in Israël deze dag door het leven als ‘Floating Island of Peace’.

My only bottle

Voor Pride heeft het bedrijf een starter kit samengesteld. Dat begint met een fles die je nooit meer weg hoeft te gooien genaamd: ‘My only bottle’. Deze herbruikbare drinkfles is gemaakt om al de wegwerpflesjes te vervangen. Bij de fles zit een regenboog support sjaaltje, een eerbetoon aan de LGBTQ-gemeenschap.

Dit sjaaltje is bedoeld om te delen. Als je hem via de stippellijn doorknipt, dan krijgt je twee delen. SodaStream heeft het idee dat je de andere helft van het sjaaltje aan je absolute tegenpool moet geven. Dit alles met het idee dat verschillen mensen moeten binden en niet tegenhouden. De opbrengst van dit sjaaltje wordt gedoneerd aan de International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex association (ILGA World).

Redactie Eatly

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.