Krekelgehaktballen en meer bijzondere producten tijdelijk te koop bij Lidl

Krekelgehaktballen en meer bijzondere producten tijdelijk te koop bij Lidl

Vorig artikel Volgend artikel

Tijdens de Future Goods week die van 30 juni t/m 6 juli in de winkels van Lidl plaatsvindt, is er ruim aandacht voor zes jonge, duurzame en innovatie bedrijven. Denk daarbij aan: Krekelgehaktballetjes, natuurlijke kombucha, vegan kaas, burgers en kroepoek van circulair geteelde oesterzwammen, biologisch afbreekbare koffiecups en een drankje van de cacaovrucht.

De supermarktketen houdt steeds meer rekening met duurzaamheid en producten die hier ene bijdrage aan leveren. Om hier weer een stap in te maken heeft het de start-up accelerator StartLife gevraagd om een keuze te maken uit een groep start-ups die zich richten op het ontwikkelen van producten die een bijdrage leveren aan de verduurzaming van de voedselketen.

Pitch

Een groep geselecteerde bedrijven kon zo eerder dit jaar tijdens een pitch de eigen producten presenteren aan Lidl. De zes winnaars van deze pitch hebben tijdens de Future Goods week een plekje in alle winkels in heel Nederland gekregen. Bevallen de producten, dan is er altijd een kans dat ze vast in het assortiment komen.

Zes producten

De zes producten die een plekje in de winkel hebben bemachtigd zijn: WilliCroft Young Dutch en Greek White, vegan kaas op basis van witte bonen. GRO oesterzwamburgers en vegan Krupi Chips. Gemaakt van circulair geteelde paddenstoelen die geteeld worden met koffiedik. Cacaosap van Pacha de Cacao.

Little Hopper gehaktballetjes van De Krekerij, dat zijn gehaktballen van krekels die gevoed worden met groene reststromen. Cupplement Immunity + Energy Focus, dat is functionele koffie zonder after-cafeïne dip, in biologisch afbreekbare cups. Cultcha Kombucha. Natuurlijke frisdrank op basis van sencha thee en versgeperst sap.

De producten liggen nog t/m zes juli in de Lidl-winkels.

Redactie Eatly.nl

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies