Jumbo heeft primeur met vleesproducten van weiderunderen

Jumbo heeft primeur met vleesproducten van weiderunderen

Vorig artikel Volgend artikel

Als eerste supermarktketen in Nederland introduceert Jumbo een assortiment rundvleesproducten die afkomstig zijn van weiderunderen. Dat zijn koeien met volledige weidegang die ten minste 120 dagen per jaar zes uur per dag vrijuit grazen in de wei. Deze leveren zuivel en zijn ook geschikt voor vleesproductie, vandaar de naam dubbeldoelkoe.

De nieuwe producten liggen vanaf deze week in de winkel en begin volgend jaar wordt het assortiment uitgebreid met luxere rundvleesproducten van de dubbeldoelkoeien. Olaf de Boer van Jumbo over deze stap. “Met weidevlees van Nederlandse bodem snijdt het mes aan meerdere kanten”, vertelt hij.

Duidelijke herkomst

Hij vervolgt: “Zo zien we dat klanten steeds vaker letten op dierenwelzijn en kiezen voor lekkere producten waarvan de herkomst duidelijk is. Onze klanten zijn ervan verzekerd dat hun stukje weiderundvlees afkomstig is van Nederlandse weidegangkoeien. Daarbij ontvangen de boeren die al weidegang toepassen nu een meerprijs voor het weidevlees.”

Grazen in de wei

Voor de producten van deze Hollandse koeien werkt Jumbo samen met veehouders die zich toe hebben gelegd op weidegang. Een van hen is Hans van Middelaar uit Sterkseleen. Hij vertelt over de reden van op deze manier boeren: “Op ons bedrijf passen wij volop weidegang toe, naast welzijn voor het dier sluit het aan bij de wensen van de hedendaagse consument. Weidevlees is een logisch vervolg hierop en creëert meerwaarde voor zowel de veehouder als de consument.”

Korte keten

Een van de zaken waar veel winst te behalen valt voor voedingsproducenten is het verkorten van de productieketen. Daar is deze samenwerking van Jumbo en allerlei Nederlandse boeren ook een voorbeeld van. De keten van het weidevlees is kort en transparant voor iedereen inzichtelijk.

De nieuwe producten liggen vanaf deze week in de winkel. Luxere producten als ribeye, entrecôte, côte de boeuf en bavette volgen begin 2022.

Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies