Horecava 2021 gaat toch volledig virtueel

Horecava 2021 gaat toch volledig virtueel

Vorig artikel Volgend artikel

De organisatie van de Horecava had er van de zomer nog goede hoop op dat de editie van 2021 in hybride vorm kon doorgaan. Inmiddels is die hoop ingehaald door de nieuwe coronamaatregelen. Daarom is nu de knoop doorgehakt en vindt Horecava Limited komende februari volledig virtueel plaats.

In een eerste reactie laat directeur van de Horecava, Carlijn Groen, het volgende weten: “Hoe graag we ook iedereen uit de horecabranche fysiek willen verbinden, dit is niet langer het moment om dit op deze wijze te doen. We gaan er alles aan doen om de branche virtueel een hart onder de riem te steken met een bruisend online programma.”

Virtueel verbinden

Normaal is de Horecava de plek waar iedereen uit de horecabranche elkaar tegen het lijf loopt, van ideeën wisselt en vooral de kans krijgt om allerlei nieuwe concepten uit te proberen. Dat is virtueel wat moeilijker, maar voor maandag 1 februari 2021 is er een divers programma samengeteld. De nadruk ligt op de mix van kennis en ervaringen uitwisselen met beleving en entertainment.

Directeur Groen over de nieuwe opzet: “Met de aankondiging van Horecava Limited waren we nog vol goede hoop dat de omstandigheden rondom COVID-19 zouden verbeteren. Helaas is het tegendeel waar. Met pijn in ons hart hebben we na de laatste persconferentie en in goed overleg met de autoriteiten, de beslissing genomen om Horecava Limited alleen virtueel door te zetten. We gaan er een online event van maken wat net zo gaat verrassen als de fysieke Horecava.”

Divers programma

Tijdens Horecava Limited zijn er onder meer allerlei trendsessies te volgen, worden er in verschillende talkshows onderwerpen als big data, voedselverspilling, hybride horeca en personeel besproken en zijn er paneldiscussies over nieuwe verdienmodellen. Onder de noemer ‘Aan Tafel’ zijn er online proeverijen te volgen, want een Horecava zonder proeven is geen Horecava.

(Afbeeldingen bij dit artikel © Floris Heuer)

Wes van Geneijgen

Wes is editor-in-chief van Eatly.nl. Hij werkt als freelance journalist en copywriter. Is wakker te maken voor: goed eten&drinken of een toffe trip. Mail:...

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies